ROCK OF AGES

To je on, Tom faking Cruise, malo Axl Rose, malo Jon Bon Jovi, malo Steven Tyler, malo Iggy Pop, malo Bret Michaels, malo Jim Morrison, sicer pa Stacee Jaxx, bog seksa in rocka, ki se pripravlja na poslovilni koncert svoje skupine in začetek solo kariere. V klubu, ki ga vodi Dennis Dupree (Alec Baldwin), v klubu, kjer o slavi sanjata tudi Drew Boley (Diego Boneta) in Sherrie Christian (Julianne Hough), in v klubu, ki ga hoče zapreti nedojebana županova žena Patricia Whitmore (Catherine Zeta-Jones), ki je prepričana, da je rock muska hudičevo delo. Odličen film, eden najboljših mjuziklov zadnjega časa, sicer pa greatest hist rocka, ki je rulal v osemdesetih. Karizmatičen, energičen, dinamičen, skuliran in nostalgičen izlet v zlate čase muske, ki je ni več. In ki jo Tom Cruise, ki je petje vadil pet ur dnevno, poosebi tako zelo prepričljivo in z guštom, da gledalec ne more verjeti in da se spet zave, da gre za največjega hollywoodskega zvezdnika vseh časov. Jp, Cruise je glavno gonilo tega filma, njegov adrenalin in testosteron. Cruise je kurac na dveh nogah, ki babe menja na vsako sekundo in se zaveda, da je bog seksa. Ultimativni egotrip, ki od Axla, Jima, Jona, Iggyja, Stevena in Breta pobere najboljše, sestavi perfektno celoto in sfura tako zelo nepozaben filmski lik, da sproti piše filmsko zgodovino. Cruise je res neverjeten, Cruise dokaže, da lahko igra čisto vse, kar se mu zahoče, pa četudi folk vedno znova dvomi vanj. Cruise je tokrat Lestat, jebeni vampir, ki zobe pač menja s tičem in nima pojma kaj se dogaja okoli njega, saj je nenehno počen od viskja. Da ga more menedžer Paul Gill (Paul Giamatti) iskati med vsaj tremi babami dnevno, ni nič nenavadnega. Da zanj skrbi opičjak, pa je seveda dobra asociacija na Bubblesa Michaela Jacksona, ki je bil prav leta 1987 na vrhu sveta in edini pevec, ki se je uspešno kosal z najbolj znanimi rockerji tistega obdobja.

Je pa Rock of Ages, sicer delo režiserja Adama Shankmana, avtorja poraznega Hairsprayja, pred tem pa seveda tudi odrski mjuzikl, v prvi vrsti zgodba o Drewu in Sherri, mladima zaljubljencema, ki delata kot natakarja in sanjata o pevski karieri, ki se jima sfiži. On, sicer obetavni mladi rocker, mora po navodilu menedžerja postati član boybenda, ona pa se začne preživljati v strip klubu, ki ga vodi Mary J. Blige. In ko smo že pri Mary J. Blige, tej kraljici r&bja in hip hopa, tako zelo vrhunska je, ko začne peti, da se ostalih igralcev sploh ne opazi več. Diego Boneta in Julianne Hough resda pojeta odlično, Tom Cruise poje presenetljivo dobro, Catherine Zeta-Jones pa poje tako, da bi lahko bila tudi pevka, toda ko zapoje Mary J. Blige film odnese nad oblake. To ni le petje, to je performance, vreden grammyja za top shit.

Je pa cel kasting filma naravnost vrhunski in se zelo dobro zlije v celoto, kar pomeni, da zna prav vsak posamezni igralec ujeti pet minut zase in za svoj šov. Tudi Malin Akerman kot novinarka Constance Sack, ki Jaxxa najprej z jezikom v ušesu sesuje v živo, nato pa še v članku, in Russell Brand kot Lonny, desna roka Aleca Baldwina, ki pred kamerami odkrije skrivnost težaške Patricie Whitmore. Rock of Ages ima vse tisto, kar je manjkalo Hairsprayju, ima karizmo, ki je manjkala mjuziklu Moulin Rouge, ima raztur, ki sem ga pogrešal pri Chicagu, kjer je kot veste ravno tako prepevala Catherine Zeta-Jones, ima ekipo, ki ga uvršča v rang Evite, Dreamgirls in Mamma Mie, kjer sem nazadnje užival tako zelo, da sem že naslednji dan spet sedel v kinu, in ima vse, da bi lahko postal novi Rocky Horror Picture Show, če bi ga seveda posneli v nekem drugem času, kjer se mladina ne bi pokala z danceom in elektroniko. Jebat ga, Rock of Ages, ta ultimativni rock trip, je preveč kul za generacijo X. Je testament osemdesetih, ki so kul samo tistim, ki so jih doživeli na lastni koži.

Ocena: 9/10

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s