_75827240_korea

THE INTERVIEW

“This was my grandfathers gift from Stalin. In my country it’s pronounced Stallone.”

Evo ga, zloglasni Intervju, film, ki je spremenil svet. Najbolj nevaren film vseh časov. In film, zaradi katerega je Severna Koreja napovedala vojno Združenim državam Amerike. Chaplinov Veliki diktator za novo generacijo in vrhunski double bill z animiranko Team America World Police, pa tudi spomin na Love and Death, kjer je nameraval Woody Allen umoriti Napoleona. Svaka čast, da ga je Sony vendarle upal dati v kina in na internet in ni dopustil, da se konča svoboda izražanja kot smo jo poznali.

vlcsnap-2014-12-25-13h26m34s104

Itak, Seth Rogen in James Franco, producent in voditelj tv postaje, ki dobi ekskluziven intervju s Kim Jong Unom, sta junaka modernega časa. Legendi, ki sta s tem filmom storila to, kar Obami ne bo uspelo niti v sanjah. Intervju je atentat na Severno Korejo in Kim Jong Una. Je film, ki bi ga morali videti vsi Korejci, da bi se končno zbudili iz filma, ki jim ga noč in dan rola veliki vodja. Izjemno pomemben in nujnega ogleda potreben film, sicer pa odfukana, prebrisana in ravno prav butasta komedija, pa tudi faking splatter, ki gre do konca in stori tisto, o čemer ostali filmi le sanjajo.

the-interview

Zdaj ko sem videl Intervju, mi je jasno, zakaj so korejski hekerji grozili z vojno. Več kot vreden je tega. Več kot zasluži si tak grozljiv renome. To ni le film, to je sesutje nekega sistema, ki zastruplja na milijone ljudi. To je film, ki bi ga potreboval vsak diktator. In film, s katerim lahko diktatorja tudi zrušiš, če pride v prave roke. Včasih so imeli hladno vojno, zdaj imamo pač hekerske spopade, ki letijo še dlje, če je zraven Severna Koreja. Ta poslednji ostanek prave diktature, ki je prav klicala po takem filmu. Po taki nori komediji, ki je za današnji čas seveda urgentna.

vlcsnap-2014-12-25-22h21m16s162

Je pa zgodba tako trapasta, da bi se lahko zgodila tudi v resnici. Le spomnite se Dennisa Rodmana, ki je Kim Jong Unu tudi v resnici prišel tako zelo blizu kot James Franco in Seth Rogen. Un je fan. In fanu prideš hitro blizu. Tega Obama ne ve, zato mu lahko Un tako dolgo serje po glavi. Kakorkoli že, Intervju je super film. Je tista prava komedija z jajci, ki jih danes manjka. In film, s katerim bi lahko ZDA končno dobile vojno proti Severni Koreji. Prav imate, Frost/Nixon sta kurac od ovce, Franco/Un pa sta the shit.

Ocena: 8/10

vlcsnap-2014-12-25-19h48m35s204

18 thoughts on “The Interview

 1. A razumem zdaj.No če prav razumem…

  A spoiler is a piece of information in an article about a narrative work (such as a book, feature film, television show or video game) that reveals plot events or twists, and thus may “spoil” the experience for any reader who learns details of the plot in this way rather than in the work itself.

  Itak se Eminem zajebava tako kot njegovi skriti telefoni :D.

  Všeč mi je

 2. Zanimivo, da so kritiki ta film čisto raztrgali, predvajan pa je bil kljub grožnjam s terorističnimi napadi do katerih pa ni prišlo. Če se mene vpraša, je bil vse skupaj le marketing toda denarja pa včeraj film ni prinesel (ocenjujejo na okoli $1.040.000 kar ga uvršča le na petnajsto mesto – bomo videli koliko bo denarja prinesel ta – prvi – vikend).

  Všeč mi je

 3. Saj so se tudi s Sadama Huseina norce delal v filmih Hot Shots pa ni bilo nobene galame,pa da ne govorim o filmu Postal kjer je bil glavna tarča Bin Laden,kjer ni bilo nobenih groženj s strani džihadistov in talibanov,saj so ti bolj alergični če bi se delali norce z Mohameda i Alaha.

  Všeč mi je

 4. Se strinjam ja, soliden in čisto zabaven film, mogoče ne ravno za 8/10 ampak vseeno posrečena komedija. Rogen in Franco skupaj v filmih dobro palita.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s