vlcsnap-2015-03-21-02h34m46s124

IN THE REALM OF THE SENSES

Film, ki je spremenil svet. Tudi v Sloveniji, kjer so ga vrteli kot Cesarstvo čutil. Mednožje glavne igralke Eisko Matsuda, je bila prva filmska pička za praktično vse gledalce v kinu. Kot korenjak Tatsuyja Fujia, ki je bil, če se ne motim, tudi prvi erektiran kurac v zgodovini sedme umetnosti. Veliko prahu je dvignil tale art pornič, ki so ga v večini držav prepovedali. Vse do devetdesetih, ko je bil ponekod prvič izdan na dvdju. No, pri nas ga je vrtel legendarni Kino Sloga, kjer je po gledanosti premagal celo Moje pesmi moje sanje. Celo nune niso imele šans proti seksu, ko je šlo za Slovenijo. Dejstvo.

vlcsnap-2015-03-23-14h21m59s0

Je pa tole dejansko zelo zanimiva in strastna ljubezenska zgodba Kichiza in Sade. Zgodba o obsedenosti  s seksom in njegovim kurcem, če povem še bolj direktno. Začne se kot nedolžen seks, nadaljuje pa kot patološka romanca, kjer ona v znam predanosti poje celo njegove sramne dlake. Prizori seksa so tudi za današnje čase zelo nazorni in zanimivi, zato si lahko le predstavljam kako so publiko zadeli v sedemdesetih, To, kar je bil za grozljivke Izganjalec hudiča, je za erotični film Cesarstvo čutil. Skupaj s koncem, ki še danes zaboli vse moške na svetu. Da gre za resnično zgodbo, seveda veste, zato rečem samo še to, da je film vreden ogleda. Z vidika legendarnosti in kultnega statusa, kot tudi zavoljo same zgodbe in posebne atmosfere, ki je enkratno uspela režiserju Nagisi Oshimi. Malo je takih klasik.

Ocena: 7/10

0018

4 thoughts on “In the Realm of the Senses aka Ai no korîda (1976)

  1. Ni ga vrtela samo Sloga, mi smo ga gledali v Metropolu :). Samo je moral priti k nam v začetku osemdesetih, ker sem bil takrat gimnazijec in smo ga gledali res čisto vsi.

    Všeč mi je

  2. Ja, takrat so nasploh v Jugo filmi prihajali z zamikom. Se spominjam, da je kak film najprej prišel v Beograd, potem v Zagreb, potem pa še na podeželje v ostale dele Juge. Samo sem se zamislil, ampak še vedno mislim, da sem ga gledal v Metropolu, čeprav je bilo mogoče tudi v Domu, gotovo pa je to bilo nekje 1983. ali 1984. leta.

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s