Najprej malo seksi cotk in joškic, da se vam pocedijo sline. CNspF7zXAAAPhcp

CNsrd9hWwAAVaB4

CNsmMLYWEAA15co

Zdaj pa hitra kronologija dogodkov, ki so vredni omembe.

 • Nova pesem Taylor Swift je tako zelo povprečna, da boli. Tudi zato je bilo lezenje Kelly Osbourne v njeno rit tako zelo glupo.
 • Nicki Minaj je imela super šov, ampak žal je totalno prodana duša.
 • Namesto, da sta se s Taylor objeli in skupaj nastopili, bi raje videl kako se stepeta in prefukata druga drugo.
 • Macklemore in Ryan Lewis imata zelo dober nov komad.
 • Britney je izgledala kul.
 • Demi Lovato je hudo povprečna. Še vedno ne razumem njene slave in popularnosti.
 • My girl Iggy Azalea je nazaj.
 • My man Justin Bieber tudi. Vesel zanj. Fajn dečko je. Nikoli ga nisem hejtal.
 • Tako zelo jebeno ponosen na našo Niko Kljun, da je z njim plesala na odru.
 • Na odru tudi ekipa serije Empire. Komaj čakam drugo sezono.
 • Tori Kelly je na oder končno prinesla nekaj kvalitete.
 • Kanye West si zasluži Video Vangard nagrado. Že za album My Beautiful Dark Twisted Fantasy. In dobra fora, da mu jo bo izročila ravno Taylor, ki mi tokrat presenetljivo ni šla kaj dosti na živce.
 • Bradavičke Kim Kardashian si zaslužijo nagrado za posebne dosežke. Je pa Kim kul punca. In delanje norca iz njenih kilogramov v časov nosečnosti, je skrajno debilno.
 • Garbo talks, Kanye smiles. Vrhunski govor. Egotripanje v najbolj kul obliki. Kanye za predsednika, Kim za prvo damo.
 • Velik lajk za Pharrella.
 • Fuck yeah, Ice Cube in njegov sine O’Shea Jackson Jr skupaj na odru.
 • No, pa je tudi Kendrick Lamar dobil svojo nagrado.
 • Škoda, da ni Nicki prebutala Miley Cyrus. Ko smo že pri Miley, všeč mi je bila. Predvsem zato, ker jo boli kurac.

CNtPtCmW8AAo3Hx

CNtHWUNWwAAVaLS

Da je šel MTV že zdavnaj v kurac, je jasno. Te nagrade pač gledam zaradi šova in pizdarij, ki se zgodijo vsako leto. No in tudi letos mi ni bilo žal. Kanye je the man.

69 thoughts on “MTV Video Music Awards 2015

 1. Kaj pa Slo. senzacija Iztok Gartner, koliko nagrad je osvojil s svojim videom “udari me” ? On je najboljši, še otrokoljubitelj M.J. in urinator žensk R.Kelly nista na njegovem nivoju. Pika.

  Všeč mi je

 2. Sicer nagrad nisem gledal do konca ampak tole je bilo pa poden od podna. MTV je razlog zakaj je glasba oziroma rap tako v kurcu. To, da vodi oddajo Miley in da se vsakih 5 minut preobleče v drugega klovna je pa že višek. Sicer se ljudem vse skupaj zdi zabavno ampak, če pogledaš z drugega zornega kota ti je jasno, da so take stvari razlog zakaj je hip hop oziroma glasba nasploh tam kjer je. Včasih so lahko tovrstne nagrade gledali otroci, danes pa to seveda ni možno, ker Miley že od začetka na pol naga pizdi v mikrofon, kot neki neandertalec. Potem je tu še Nicki, ki ob prejemu nagrade namesto, da bi povedala kaj zanimivega raje izkoristi ta čas za to, da Miley pove da je pizda in ne vem kaj še vse. Skratka sramota brez primere.

  Gremo Naprej:

  To, da nagrade podeljujejo na podlagi glasovanja ljudi je pa itak prvovrstna sramota. Nekaj tako nepoštenega pa še nisem videl. To je tako, kot, da bi za Miss Sveta bila izbrana oseba, ki ima največji IQ oziroma , da bi v atletiki zmagala najlepša oseba in ne najboljša oziroma najhitrejša. Tu na teh nagradah talent nima nikakršnega pomena in to je tako narobe, da je žalostno.

  MTV sploh ne bi smel voditi nagrad oziroma bi moral nagrade razdeliti na 2 dela in sicer na klovne in tiste, ki delajo glasbo zaradi užitka.

  Seveda sem pričakoval, da Kendrick kljub 13-timi nominacijami ne bo dobil praktično nobene nagrade oziroma, dobil je nagrado za komad Bad Blood in to samo zaradi Taylor, ki ima za sabo celi gang 11 letnic, ki glasujejo ko fukjene preko mtv-ja vsak dan 🙂

  Še najbolj razočaran in šokiran pa sem bil ob nagradi za najboljši rap video, kjer je Nicki premagala Kendricka. Najlepši primer zakaj je glasba tam kjer je. Danes ne rabiš talenta dovolj je že plastična rit in nagrada je tu. Pa, kaj je folk normalen no. Alright video je za te čase izjemno pomemben poleg tega pa je tudi 100x boljši. To je bila kraja brez primere, če seveda odštejemo grammye leta 2012 (tisto je bilo pa še 3x huje).

  Kar se tiče govora Kanye Westa pa tole:

  Kot prvo si je nagrado več kot zaslužil, ker je poleg glasbe tudi neverjeten producent in je od začetka praktično sam delal prav vse od beatov pa do besedil. Sicer, ga ne maram, ker kot oseba (se pravi, ko se pojavi v medijih) vedno išče pozornost. Sam pogrešam tistega pravega Kanye-a iz leta 2005, 06. Takrat je bil še skromen in trdo na tleh in zato je bila tudi glasba 100x boljša, danes pa je nadut in se ima za boga.

  Danes je Kanye zelo povprečen in to se tudi sam zaveda, zato je na koncu tudi rekel, da bo kandidiral za predsednika, ker je videl, da počasi postaja nepomemben oziroma od My Beautiful Dark Twisted Fantasy-ja naprej ni izdal nobenega dobrega komada oziroma albuma in to se sam zaveda še kako dobro zato se je odločil, da bo ta moment izkoristil v svojem slogu in se bo zdaj o njem govorilo še vsaj, do leta 2020 :). Sicer sem pa mislil, da bo napovedal novi album, pa je šel še korak dlje (pač v njegovem slogu)

  To pa je bilo tudi vse, ker sem potem odšel spat. (nisem več zdržal)

  Všeč mi je

 3. Ludwig, ti bi moral dobit nagrado za vrhunsko trollanje 🙂

  Kendrick, Kanye še ima nekaj dobrih komadov novejših. Recimo Black Skinhead in še kaj se najde. Je pa res, da je novi album tudi meni znatno slabši od prejšnjega. A pustimo se presenetiti.

  Všeč mi je

 4. Iztok

  Vsi novejši so bolj bogi.

  All Day je bil slab.
  Only One je spodoben
  Novi verz na komadu Piss On Your Grave je katastrofalen
  Tyler, The Creator – SMUCKERS (feat. Kanye West & Lil Wayne) tudi tu ima dokaj povprečen verz.

  Yeezus je bil pa bolj kot ne slab in Kanye se tega še kako dobro zaveda. Saj vidiš, da novi album neprestano premika, ker čaka na pravi hit. All Day je flopnil prav tako Only One zato, je vse skupaj prestavil. Album bi moral izdati 6 mesecev nazaj pa se je odločil, da na vse skupaj počaka.

  Všeč mi je

 5. Sem videl par fotk nekje drugje in je Jennifer Lopez HUDA. Ženska je videti vedno bolje in bolje. Kar pa se Miley tiče, je njena golota že brez veze, večja senzacija je, če ni čisto ali napol naga ali pa ne jaha kakega kurca kje, čisti dolgčas. Naj začne snemati porniče.

  Všeč mi je

 6. Nekje sem videl njeno fotko v tem kontekstu pa sem mislil, da je bila tam, pa ni važno :). Ženska raztura na polno, bi tudi sam z njo takoj, no, šel na kavo ;).

  Všeč mi je

 7. @KendrickLamar
  Da je Yeezus slab album in da se sam tega zaveda, je seveda neumnost in zgolj tvoje mišlenje. Kritiško je bil album zelo hvaljen in je bil na vseh lestvicah najboljših albumov leta. Prodaja je bila pa kljub “leaku” še vedno solidna. Odziv množice je bil seveda mešan, saj če izdaš tako eksperimentalen album je to za pričakovati, kar pa samo kaže, da ima Kanye jajca in se požvižga na vse.
  Z vsakim albumom stremi k nečem novem in novem konceptu in je zato tudi zdaj previden pri izdaji albuma. Nikoli ni napovedal uradnega datuma kdaj bo izdan, tudi ni rekel, da bo nujno letos.

  Da ne pozabimo, da je po My Beautiful Dark Twisted Fantasy izdal še odlični Watch the Throne z Jay Z-jem, tako da ne more biti res, da je glasbeno nepomemben od takrat naprej. In sploh, če še pogledamo najnovejše tri single, ki so prav tako vsi udarni in zanimivi, med katerimi je FourFiveSeconds bil največji hit. In zakaj naj bi bil to hit od Rihanne, ki ni niti soavtorica, medtem, ko je Kanye soavtor in producent? Daj, ne nabijaj na pamet.

  Všeč mi je

 8. LOL, to kar dela Kanye West je delal El-P že 15 let nazaj, on, Madlib in Alchemist se pokakajo na tega naduteža anytime anyday, Run the Jewelz fantje in dekleta

  Všeč mi je

 9. @Didl

  Kritiško album niti ni bil tako zelo hvaljen kot praviš ti. Če pogledamo na Metacritic ima Yeezus zgolj 84%, kar ni nič posebnega.

  Prodaja je bila slaba (650K) glede na to, da gre vendarle za Kanye-ja in, da je sam pričakoval veliko več. Seveda, da bi prikrili slabo prodajo , so se potem odločili, da album vseeno označijo za platinum, pa čeprav je prodal zgolj 650K. Tule še iz wikipedije:

  Yeezus debuted at number one on the Billboard 200 chart, selling 327,000 copies in the United States in its first week.[112] The numbers marked West’s lowest solo opening week sales in the US.

  album was certified Gold for sales of over 500,000 copies[115][116] on August 12, 2013, and certified platinum for shipments of over 1,000,000 copies on January 8, 2014

  http://www.musictimes.com/articles/3504/20140117/kanye-west-yeezus-goes-platinum-despite-album-sales-less-700k.htm

  Se pravi je tole prvi West-ov album, ki ni platinum.

  Kar se tiče novega koncepta mu, dam pa velik plus.

  Napisal si, da nikoli ni napovedal uradnega datuma:

  To je res vendar sam dobro veš, da bi album moral biti že zunaj, glede na to, da je izdal svoj prvi komad All Day, ki mu je potem sledil tudi prvi single Only One ft. Paul McCartney , poleg tega pa je napovedal tudi naslov albuma (so help me god) ter celo Album Cover je objavil na twitterju tako, da se verjetno zavedaš , da bi album moral biti že zunaj. Mesec kasneje je na twitterju objavil nov naslov albuma Swish na to pa ponovno poniknil.

  napisal si: če še pogledamo najnovejše tri single, ki so prav tako vsi udarni in zanimivi

  All Day je za tebe udaren single? To je verjetno njegov najslabši single do zdaj.

  Album Watch the Throne je dober (ampak še vedno nič posebnega). Kanye in Jay Z znata 100x bolje. Sam bi dal albumu oceno 7.

  In zakaj naj bi bil to hit od Rihanne?

  Pač sklepal sem, da je komad njen, ker je spot na njenem Vevotu in, ker je komad pomovirala, kot da je njen.

  Všeč mi je

 10. Za All Day se bom strinjal z Didlom. Udaren in odločen komad. Zelo.
  Watch the Throne pa, kot sem že povedal, vrhunski. Verjetno eno najboljših sodelovanj daleč na okoli. Več od tega skoraj že ne gre.
  Za album kot je Yeezus so to nore cifre. Ne gre za to, da je to Kanye, ampak za to, da je eksperiment in totalna antikomerciala brez pravih mainstream hitov.

  Všeč mi je

 11. All day, nigga
  How long you niggas ball? All day, nigga
  How much time you spent at the mall? All day, nigga
  How many runners do you got on call? All day, nigga
  Swish, swish, how long they keep you in court? All day, nigga
  Take you to get this fly? All day, nigga
  Tell your P.O. how-how long you been high? All day, nigga
  You already know I’m straight from the Chi, all day, nigga
  South, south, south side! All day, nigga

  Kakor za koga. Meni All Day ne potegne

  Verjetno eno najboljših sodelovanj daleč na okoli. Več od tega skoraj že ne gre

  Daj se umiri lepo prosim.

  Za album kot je Yeezus so to nore cifre

  Verjetno se oba strinjava, da je sam pričakoval veliko več.

  Všeč mi je

 12. Je že Iztok povedal bistvo. Za take vrste album kot je Yeezus je to zelo solidna prodaja. Kako pa veš kaj je on pričakoval? Če eksperimentiraš tako kot on, verjetno ne računaš samo na obrtniški zaslužek.

  84% na Metacritic zate ni kritiško hvaljen? Koliko novih hip hop albumov pa ima boljši procent? Z izjemo tvojega soimenjaka, jih ni prav veliko.

  All Day je, hočeš nočeš, udaren singl, tudi če tebi ne potegne, veliko drugim pa.

  Všeč mi je

 13. Ej uporabnik Kendrick Lamar a se ti zavedaš da Kendrick ni najboljši niti v TDE (jst bi reku da je za Jay Rockom in Shoolboyem) pa tudi nasploh je to pimp a butterfly slab album, neki kar delajo artisti ko prvič pofukajo erykah badu recimo.

  Recimo v letu 2015 so boljše plate naredili recmo od mayor label artistov (tako Asap Rocky kot Joey Badass), top album so far je stoned and dethroned od Nacho Picasso, dost blizu je Vince Staples in Earl Sweetshirt ter Dr. Yen Lo, če hočete poslušat dobra gostovanja poslušite lansko plato od Madliba in Freddieja Gibbsa, aja pa debilko Gartner bi lahko omenil da je umrl Sean Price, samo verjetno je to že izven njegova intelektualnega dometa…

  Všeč mi je

 14. didl:

  Jasno, da je pričakoval platinum. Zakaj so potem dostavili milijon kopij? Yeezus je najslabši album Westa pa če ti je všeč ali ne in še enkrat. Sam podpiram eksperimentiranje in sem vesel, da se je odločil za drugačen pristop ampak album je razočaral žal.

  All Day je najslabši single Westa do zdaj. Čisti nesmisel. Iztok nastop je dober ampak jaz govorim o komadu, ki je bolj kot ne slab.

  Kendrick, jaz se tebi ne posmehujem, da ti ni, zakaj se ti meni, da mi je?!?

  Saj se ne posmehujem tebi ampak tvojim butastim komentarjem 🙂 Pač izjavil si bedarijo 😀

  Zdaj pa Ab-Soul 🙂 (me prav zanima kdo se skriva za tem imenom)

  Zdaj ne vem ali trollaš ali misliš resno ampak tole:

  Ej uporabnik Kendrick Lamar a se ti zavedaš da Kendrick ni najboljši niti v TDE (jst bi reku da je za Jay Rockom in Shoolboyem

  Zdaj mi ni jasno kaj želiš doseči: Kendrick je daleč najboljši v TDE-ju in to tudi ti sam veš (pač trollaš). Jay Rock je izjemen rapper vendar Kendricku ni in nikoli ne bo do kolen to velja tudi za Q-ja medtem ko je pri Ab-Soulu drugače. Ab Soula bi postavil na drugo mesto za Kendricka.

  Sploh na komadu Rapper Shit Ab Soul ubije. Mislim, da bi se lahko postavil Kendricku po robu vendar edini problem pri Ab Soul-u je ta, da ni dovolj konstanten:

  Ta komad je pokazatelj, da ni junaka, ki bi se lahko postavil po robu TDE-ju.

  Prosim ne omenjaj Asap Rocky-a in njegov drek. Tisti njegov album je ogaben.

  Joey Badass je car. Njemu privoščim, ker dela pravi rap in se vidi, da ima zgoraj vse pospravljeno. To sem povedal tudi Iztoku pa me je verjetno ignoriral 🙂

  19 let!!!

  !!!

  Vince Staples in Earl Sweetshirt

  Summertime ’06 je dober. Earl Sweetshirt je razočaral.

  Freddi Gibbs je v redu.

  Zdaj, da ti še razložim: Vsi zgoraj omenjeni artisti ne bodo nikoli dosegli to, kar je Kendrick (no Joey Badass bi znal, ker ima komaj 19 let). GKMC album se dejansko poserje na vse zgoraj omenjene albume. TPAB je pa itak Masterpiece. (že to, da je najbolj ocenjen rap album od leta 2000 naprej, pove vse) Mogoče imaš problem, ker album nima dovolj replay value-a. Nihče od zgoraj omenjenih rapperjev ni sposoben sestaviti albuma kot je TPAB. TPAB je eden najpomembnejših albumov tega časa in sem prepričan, da se bo o albumu govorilo še leta in leta.

  btw, Ab Soul mi zaupaš tvoje ime na skypu, bi te rad dodal 🙂

  Všeč mi je

 15. Zame so tudi mnoge tvoje izjave totalne bedarije, pa kaj zdaj

  Me ne moti 🙂

  Meni je 808s & Heartbreak znatno slabši od Yeeezusa.

  Nope 808s & Heartbreak je drugi najslabši album Westa.

  All Day ni udaren, ker ti tako praviš a ne :

  Mislim saj tebi je tudi Justin Bieber kul ter seveda novi komad Macklemore tako, da verjamem, da je All Day nekaj posebnega haha 😀

  Všeč mi je

 16. Roc Marciano in njegov Reloaded je gladko najboljši album v zadnjih 10+ letih tako lirično kot producentsko in je tko ene dve stopnji boljši od gkmc, also isiah rashad je boljši od kendricka

  Všeč mi je

 17. ker dobro veš kaka muska men dogaja v kontekstu udarnih komadov.

  Pri tebi pa res človek ne ve lol. Enkrat tako drugič tako. Ravno zato mi ni jasno, kaj bi rad 😀 Nič ni bilo butasto pač samo povedal sem, da kot kaže je tebi vsak povprečen komad odličen oziroma izjemen.

  Ab-Soul kaj boš že povedal kdo si? Daj skype, da te dodam, če si res TDE fan 🙂

  Zanimivo, da za Roc Marciano še nikoli nisem slišal. Kot kaže mu nikoli ni uspelo, kaj več. Vidim, da je aktiven že od leta 1999 in da ima človek že 36 let.

  isiah rashad

  Pa a si ti normalen ? Isiah je izjemno dober in ima par dobrih komadov (med drugim tudi tale)

  ampak kako ga lahko sploh primerjaš s Kendrickom, ko pa ima slednji že 3 albume zunaj (če štejemo še S80 ) . Daj mi objasni po čem sklepaš, da so Jay, Q in Isiah boljši od Kendricka, ko pa vsi trije skupaj nimajo 3 albumov. Zdaj sta 2 možnosti ali nimaš pojma ali pa kot sem že povedal trollaš.

  Edit: Ab Soul sem preveril komad. Je to njegov najboljši komad do zdaj? Ker če je to njegov najboljši komad potem ti lahko že zdaj povem, da nikoli ne bo dosegel Kendricka.

  Všeč mi je

 18. Kendrick, če je Watch the Throne povprečen album, pol pa res ne vem kaj je teb 🙂
  Tvoj glavni problem je, ker vse primerjaš s Kendrickom. In vse kar ni v tem stilu, je za kozlat.
  Pa pa še bolj fukjeno kot jaz misliš, da imaš vedno prav 🙂
  Lahko je zakon r&b komad, pa ti bo za kozlat, ker pač ni Kendrick & co.
  Treba bo mal širše pogledat in poštekat kontekst. Tudi mojih objav, ko pohvalim Bieberja. In razumet zakaj ga pohvalim in v kakem kontekstu ga pohvalim.
  Glede udarnih komadov pa vem da dobro veš kaj mi je kul, saj nisem nikoli rekel, da imata Bieber in Macklemore in še kdo takšen udarne komade, ne seri 🙂

  Všeč mi je

 19. Glede vajine debate z Ab-Solom, ki je očitno nek nadrkan mlad mulo, ki misli, da je car, ker ne posluša Modrijanov, pa bom rekel tole.
  Meni so vsi komadi, ki jih limata, skorajda isti in precej podobni po beatu in rimah in flowu. Zato nimam pojma kako lahko vesta, kateri je boljši in kateri ne 🙂 Pač stvar okusa, jebemti no 🙂

  Všeč mi je

 20. Jaz v teh vajinih novincih ne vidim nič prelomnega, nič legendarnega, nič takega, da bi streslo svet in rap spremenilo za vedno kot je to recimo uspelo NWA in Ice Tju, pa Public Enemy in KRS One recimo. In seveda Eminemu.
  Pač imajo talent za rime in pripovedovanje, to pa je tudi vse. Zdi se mi, da jih čez par let nihče več ne bo jebal za pet posto. Nimajo komadov, ki bi spremenili svet in rap game.
  Kendricka morda še kdo, ker je naredil duet s Taylor Swift, he, he, ostalih pa ne. Preveč isti so med sabo, nihče posebej ne izstopa. Če ne bi pisalo kdo je kdo pod komadi, jih ne bi ločil. Niti po glasu, kaj šele po muski in stilu.

  Všeč mi je

 21. Kendrick, če je Watch the Throne povprečen album, pol pa res ne vem kaj je teb 🙂
  Tvoj glavni problem je, ker vse primerjaš s Kendrickom. In vse kar ni v tem stilu, je za kozlat.

  Iztok, lahko ti zalepim 1000 boljših albumov, kot je WTT. Ko sem vstopil v to temo sem si rekel, da nalašč ne bom omenjal Kendricka, pa se je potem pojavil Ab-Soul. Sam nisem imel namena omenjati Kendricka, ker mi potem takoj začneš težiti s tem, da primerjam vsakega s Kendrickom. Tokrat sem si rekel, da ga ne bom omenjal, pa se je ponovno nekdo našel in ga prinesel v debato jebat ga. To kar si napisal za stil je seveda laž in nesmisel.

  Lahko je zakon r&b komad, pa ti bo za kozlat, ker pač ni Kendrick & co.
  Treba bo mal širše pogledat in poštekat kontekst.

  Iztok, kako lahko napišeš, da mi bo treba širše pogledati, ko pa sam ne poznaš nič drugega, kot pa Ice Cuba in ostale OG-je, kot so Ice T itd. Jaz sem ti že povedal, da poslušam tako novejše, kot starejše rapperje in mi enostavno ni jasno, kaj želiš povedati s tem, da moram pogledati širše, ko pa ne poznaš niti 20% novih rapperjev (poznaš samo tiste, ki imajo določen buzz oziroma, ki so popularni na trenutke).

  Povej mi, če sem kdaj rekel kaj slabega čez R. Kelly-a? Ne! Jaz, ko rečem čez kak komad, ki ga zalepiš je ponavadi zato, ker je trash. Recimo, ko zalepiš komad Iggy in je trash , ga pokomentiram. Oziroma velikokrat, ga pokomentiram ravno zato, ker napišeš v stilu, da je recimo Iggy veliko boljša kot večina črnih artistov (s tem stavkom prideš na plan, skoraj vedno).

  Pač ni mi jasno tole: recimo praviš, da ti je Ice Cube mojster, da je Ice T bog in da vedno rad poslušaš old school rap poleg tega pa praviš, da ne maraš trenutne rap scene oziroma, da trenutno ni nobenega dobrega rapparja oziroma, kot si rekel nekaj dni nazaj, da je rap v kurcu potem ko si naštel razne Asap Rocky-e, Draka itd. (saj se verjetno spomniš). No potem naslednji, dan pa prideš s komadom recimo Iggy in praviš, da je dober. Pač ne razumem, kaj bi rad.

  Na kratko: Rad imaš Old School rap, “real rap” in se pritožuješ nad nadašnjim rappom, potem naslednji dan, objaviš komad Iggy in praviš, da ti je kul, potem se jaz seveda razburim in ti zalepim Kendrick-a in praviš, da ti ne sede. Vidiš, kako je vse skupaj v kurcu lol. Pač govoriš nekaj, delaš oziroma (objavljaš) pa nekaj drugega.

  Rad bi real rap in ne maraš Kendricka pa objavljaš komade Iggy. Mislim, kdo bi vedel, kaj želiš.

  Zato nimam pojma kako lahko vesta, kateri je boljši in kateri ne 🙂 Pač stvar okusa,

  To je pa zaradi tega, ker komad slišil samo 1x in sploh ne prisluhneš besedilu. Isto velja za Kendrick-a, ki mu niti ne daš možnosti.

  Ampak dobro, kdo bi razumel 😀

  Pač še enkrat resnično nimam nič proti če kdaj objaviš, komad Draka ali pa Nicki ali pa Bieberja, Macklemora itd. Samo razjezi me ker, govoriš eno delaš pa povsem nekaj drugega. Upam, da razumeš, kaj želim povedati 🙂

  Edit: jebemti sem se razpisal 🙂 Mislim, da moram prenehati.

  Všeč mi je

 22. 1000 boljših albumov zato, ker ti praviš, da so boljši? Okej 🙂
  Poznam jaz vse, samo mi ne potegnejo, ker nimajo za burek proti starim legendam, ki so delali zgodovino rapa. Žal.
  Nop, ni laž in nesmisel, ampak dejstvo, saj šinfaš mnoge kul komadiče, ki so pač bolj na izi, a to še ne pomeni, da so totalni drek.
  Širše pogledati izven Kendicka in njemu podobnih, sem mislil. Tebi je še Mary J. Blige po moje zanič, ker pač ne dela take muske kot Kendrick 🙂
  Ti vse primerjaš s Kendrickom, ne pa z drugimi, to je problem. In če nekdo naredi komad, ki je dosti boljši od kakega Drakea, je tebi še vedno drek, ker ni tako dober kot je Kendrick. To je kurac!
  Glede Iggy me nisi nikoli pravilno razumel in me očitno tudi ne boš. Nikoli nisem rekel tega, kar si napisal. Rekel pa sem, da je hejtanje nje pretirano, saj imajo mnogi drugi črni artisti stokrat bolj za en kurac komade pa jih nihče ne hejta, ker so pač črni Iggy pa bela. Razumi prav, če hočeš. Če nočeš, pač nočeš.
  Eno je Iggy, drugo je Drake in podobni. Ona je pač ona in dela kar dela, od Drakea in ostalih črnih rapsov, pa bi človek pričakoval več kvalitete in jajc, ne pa da so na koncu bolj mehki od Iggy.
  In ne mešaj to, kar rečem o rapu s tem, da objavim Iggy. To dvoje nima veze. Tudi Petra Graša objavim. In zdaj boš rekel, da ker objavim Graša, ne morem rečt, da je rap prodan do konca. Daj no 🙂 Ne mešat jabolka in hruške in se drži konteksta v katerem kaj objavim in rečem.
  Če mi Kendrick ne sede, še ne pomeni, da mi ni jasno, da je svetlobna leta pred Iggy. Daj no, saj nisem nor 🙂
  Nazadnje sem ga pa zelo hvalil na albumu Dreja. Zelo, zelo hvalil. Ne pozabi tega.
  Jebala te ta Iggy no 🙂
  Ko se menim o pravem rapu, Iggy ne omenjam nikoli in to dobro veš!
  Saj te razumem ne nek način, sam šit je, ko ti zelo slabo razumeš mene tu in tam 🙂
  Drugače pa itak veš, da si mi legenda in da mi je zakon, da padaš na rap. Vsaj nekdo, jebemti.
  Saj prav, da si se razpisal. Vedno težiš na tviterju, da ni dovolj prostora za debato 🙂

  Všeč mi je

 23. Jaz v teh vajinih novincih ne vidim nič prelomnega, nič legendarnega, nič takega, da bi streslo svet in rap spremenilo za vedno kot je to recimo uspelo NWA in Ice Tju, pa Public Enemy in KRS One recimo. In seveda Eminemu.

  Drugi časi frende. Vsi zgoraj našteti so bili med prvimi, ki so sploh začeli rappati (razen Eminema) in seveda je zato tudi bil tak velik odmev, ker se tega še nihče ni spomnil. Recimo zdaj je, kaj takega nemogoče in nerealno pričakovati (to ti mora biti jasno). Danes je to povsem druga zgodba tudi rap.

  Povej mi po pravici ajde, da te vidim: misliš, da bi Ice Cube imel kaj možnosti v današnjem času? Recimo, da bi Ice Cube jutri stopil na sceno s svojim rappom misliš, da bi imel kaj možnosti? Odgovor je jasen. Ne. Noben ,ga nebi jebal niti 5% prav tako Ice T-ja ne in ravno zato Kendricka spoštujem še 10x bolj, ker mu je v tem času oziroma dobi uspelo s pravim rappom pridti tako daleč (v času, kjer folk ne jebe kvalitete ampak tisto, kar je popularno). Vprašaj se, misliš, da bi Ice Cube lahko prodal danes milijon plošč? Jasno, da ne.

  NWA je bil odmeven zaradi tega, ker so kot prvi imeli jajca stopiti pred tv in povedati to, kar jih je motilo. In zaradi tega sploh ne moreš primerjati NWA-ja s Kendrikcom (niti ne vem zakaj ti razlagam, glede na to, da bi kot 40 letnih to moral še kako dobro vedeti)

  Enostavno ne moreš primerjati

  Rekel si:
  Pač imajo talent za rime in pripovedovanje, to pa je tudi vse. Zdi se mi, da jih čez par let nihče več ne bo jebal za pet posto. Nimajo komadov, ki bi spremenili svet in rap game.
  Kendricka morda še kdo, ker je naredil duet s Taylor Swift, he, he, ostalih pa ne. Preveč isti so med sabo, nihče posebej ne izstopa. Če ne bi pisalo kdo je kdo pod komadi, jih ne bi ločil. Niti po glasu, kaj šele po muski in stilu.

  Ponovno ti bi rad komade, ki bi spreminjali svet (v dobi twitterja in interneta)

  Drugače pa se mi zdi tole korak v pravo smer: Povej mi rapperja, ki mu je uspelo kaj podobnega v teh časih? Ga ni!

  Ljudje ob aretaciji nekega dečka skandirajo we gon’ be alright. We gon’ be alright. Če to ni korak v pravo smer potem nisi normalen. Kendrick želi spremeniti situacijo predvsem to kar se zdaj dogaja v Ameriki, kjer policaji delajo nenormalne stvari in tu je en lep primer, kako bi lahko ponovno prišlo do izgredov pa so se raje odločili za drugačen pristop in začeli skandirati. Če to ni korak v pravo smer potem res nimam več besed.

  Ravno zato, bi moral ti kot kot oboževalec rap glasbe spodbujati (ne samo Kendricka) ampak vse rapperje, ki imajo podobne načrte, kajti temo o tem koliko bab je kdo pofukal in koliko denarja ima določena oseba ter koliko ljudj je nekdo pobil smo že slišali neštetokrat in zdaj res ni pravi čas za te stvari.

  Meni se zdi nekaj izjemnega, da Kendrick izkorišča svojo prepoznavnost za pozitivne stvari. Kot je recimo ta: http://www.mtv.com/news/2173432/kendrick-lamar-fan-crying-sweetlife-festival/. Pa, da je recimo doniral že nekaj 100 tisočakov v Compton itd.

  Zato je meni Kendrick trenutno no1. Ne zaradi glasbe ampak zaradi tega, kar počne poleg glasbe. Podobno je bilo pri MJ le, da je on doniral neverjetno količino denarja. Recimo 100M za otroke v Afriki. Verjemi, če bi imel Kendrick (3 Milijarde) kot jih je imel Jackson, da bi sam prav tako doniral takšne vsote.
  In ne primerjam MJ ter Kendricka in ne želim, da to vidiš kot neko primerjavo, ker potem situacijo obrneš, kot, da sem želel povedati, da je Kendrick večji car kot MJ, kar jasno ni. Samo želel sem ti odogovriti na vpršanje oziroma na tisti stavek, ko si rekel, da ne vidiš, da bi Kendrick oziroma ostali rapperji delali nekaj, kar bi zaznamovalo svet oziroma, neke prelomnice. Če to kar Kendrick dela v tem času ni nekaj izjemnega potem ne vem:
  Daj si poglej:

  Kendricka morda še kdo, ker je naredil duet s Taylor Swift, he, he, ostalih pa ne.

  Seveda pa potem oseba kot si ti, ki ne pozna situacije in vidi vedno vse samo negativno izpostavi situacijo s Taylor Swift (kot že 1000x do zdaj) žalostno res.

  Ko je Ice Cube naredil komad s LMFAO-om si pa bil tiho. Mislim, daj kdaj poglej pozitivno.

  Všeč mi je

 24. 1000 boljših albumov zato, ker ti praviš, da so boljši? Okej 🙂

  Ne, ker ljudje oziroma celi svet pravi, da so boljši. Resno iztok, lahko ti zalepim 100 boljših albumov, ta trenutek. WTT res ni nič posebnega.

  Nop, ni laž in nesmisel, ampak dejstvo, saj šinfaš mnoge kul komadiče, ki so pač bolj na izi, a to še ne pomeni, da so totalni drek.

  Kako kul komadi no. Jebemti život! Ti objavljaš komade kot so: Nicki Minaj Anaconda (sem prepričan, da samo zaradi njene riti) Iggy Azelia Fancy (to poslušajo otroci) potem novega Macklemore (preberi si tole)
  http://hiphopdx.com/editorials/id.2993/title.macklemores-downtown-is-the-most-sellout-song-of-2015 itd. Ti res objavljaš smeti in kot veš se samo takrat tudi oglasim in to samo zaradi tega, ker govoriš eno delaš pa drugo.

  Jaz nimam nič proti če moj sošolec posluša zgoraj naštete komade ali pa če recimo posluša pop in ne rap. Ampak ti si že od začetka rekel, da si bolj Old School in da imaš Real rap tako, da ne vem kaj te piči, da potem objaviš tako sranje in potem zraven napišeš še kakšen butast stavek.

  Širše pogledati izven Kendicka in njemu podobnih, sem mislil.

  Za širše sem ti že povedal in kot sem že omenil poznam veliko več rapperjev in glasbenikov kot ti 🙂 tako, da mi za širše ni treba gledati 🙂

  Recimo tale komad je prav tako izjemen pa ni rap!

  Ti očitno misliš, da poznam samo Kendricka 😀

  Tebi je še Mary J. Blige po moje zanič, ker pač ne dela take muske kot Kendrick

  Pa kako ti lahko pade kaj takšnega na pamet. Enostavno mi ni jasno. Mary J. Blige je legenda in si jo včasih tudi zavrtim. Ne vem od kje ti ideja. Enostavno pišeš bedarije.

  tale komad je izjemen.

  Drugače pa itak veš, da si mi legenda in da mi je zakon, da padaš na rap. Vsaj nekdo, jebemti.
  Saj prav, da si se razpisal. Vedno težiš na tviterju, da ni dovolj prostora za debato 🙂

  Ko gre za glasbo me pa včasih res prevzame vse skupaj 🙂 Saj na koncu je itak kul vse skupaj 😀 Pač včasih me zmotijo določene stvari :).

  Všeč mi je

 25. Ker vam je najboljši slo raper, men Denile close second pa Wnde

  Jebeš slovensko sceno to so jajca.

  Ej Kendrick jst sm zate Nacho Piccasso a ti je jasno, lahko me dodaš na twitterju najdeš me pod @ambro

  Ti si lahko samo Nacho Libre in nič več. ne najde te na twitterju. Kaj skypa nimaš?

  Všeč mi je

 26. No, zakaj Kendrick ne naredi komada proti policiji in ne jebe mater vsem po spisku, ki so zagrešili umore v Fergusonu in še kje? Zakaj ne rapa proti Obami, Bushu, Clintonovi, ki imajo maslo na glavi? Zakaj ne naredi komad o morilcih 2Paca in Biggyja? Zato, ker nima jajc! Zato, ker takih jajc nima danes noben raper več. Ali rapajo o pičkah in kešu ali pa filozofirajo kot mnogi od teh, ki jih imaš ti rad. Zato tako zelo spoštujem stare legende, ki so povedale vse in dale na kocko tudi svojo kariero in jih je bolu kurac. Kendrick je umetnik, nima pa jajc, ki bi jih jaz rad. In čas, v katerem živimo, nima nič s tem. Ravno nasprotno, isti časi so in isti problemi. MC Ren iz NWA je par mescov nazaj izdal komad, kjer jebe mater radijskim postajam, ki ne upajo vrtet kvalitete. To je raper zame. Kendrick nima jajc za to, ker se noče zamerit. Zatu tudi duet s Taylor. Pač dišita mu slava in denar, pa če se ti še tako drugače prepričuješ.

  Všeč mi je

 27. Jaz ti pa lahko zalepim sto strani, ki hvaljo Watch the Throne na polno. In kaj zdaj?
  Saj menda nisi gluh, da ne bi slišal, da sta Jay in Kanye res fajn in originalen album naredila no!

  Kdaj za kurac sem pohvalu Anacondo? Bruhal sem, ker je slab komad in ker je spizdeno od Sir Mix A Lota! Če že nabijaš, daj vsaj pošteno nabijaj no.
  Tudi Fancy nisem nikoli hvalu. Spet si zmišluješ.
  Sem pa hvalu marsikaj iz Empire, ki je tebi tudi drek in ne zaznaš kvalitetnega r&bja brez autotunea. Pa pusti tisti komad, ki ti gre na kurac, govorim o vseh ostalih. Če ni jasno, da ima serija Empire kul musko, potem res ne vem no.
  Pa kdaj zalimam tudi kako seksi belo raperko pa ponoriš. Pač kul mi je, da babe sploh rapajo in da ni samo Nicki, ki je itak prodan drek. In zato sem vesel, da se še kaj najde na tem področju, pa četudi ni ravno najbolj kvalitetno. Pa tudi če objavim, nikoli ne napišem, da pa gre za jebeno mojstrovino ali kaj takega.
  Meni je za zvrst glasbe kul sama po sebi in mi je na splošno kul. Slab mi je dance recimo. Pa kurčev pop Katy Perry. Čim je r&b pa hip hop, mi je že kul, ker padam na to zvrst. Ne pomeni pa, da mi je vse jebeno dobro. To pa so redki. Slabo me štekaš glede tega, res slabo.

  Macklemore novi mi je kul, ker je old school, ki me spominja na Jackson 5 in je v tem času to res fajn slišat. Kot tisti Uptown Funk od Marsa. Če ne zaznaš tega, ti ne morem pomagat.

  Poznaš ti več od Kendricka, ja, ampak samo v tem okviru. Redko kaj izven tega. Če pa že poznaš, pa ne poznaš dobro. Ne seri no 🙂 Ti se spoznaš na to “underground” rap sceno v nulo in če muska ni taka, potm ti pač ne sede. Saj kul, ampak to ne pomeni, da je vse drek kar ni Kendrick pa Joey Badass.

  Pri meni je malo drugače, jaz ko grem ven žurat in mi DJ nafukava Modrijane, pa Severino, pa Kingstone, se mi strga od užitke že če slišim Iggy, ki je vsaj hip hop, na katerga se da zamigat in pičko zapecat na kul način. Tudi to pozabljaš. To, da meni rap ni samo za doma, ampak tudi za žurko zunaj, za v avto, da šajbe razfuka in mi je kul zabavn filing, ne pa neka resna pizdarija, ki jo moraš res poslušat, da poštekaš. To je drug kontekst.

  Všeč mi je

 28. In da razčistim, Kendrick mi je fajn. Na Compton albumu je jebeno hud. Pa tudi marsker komad ma dober. In spoštujem kar je dosegel in vem, da ima respect. Ampak jaz se lahko ubijem pa mi ne da takega filinga kot recimo moj Ice Cube, ki me pripravi do tega, da bi skoču do stropa in razfukaval po sobi kljub zlomljeni nogi. Kendrick je lahko najboljši rimar in flowar na svetu, ampak ko mi da DJ gor California Love nima šans. Ob California Love grem jaz z long islandom v roki do pičk in sem zmagal vedno znova, saj me odnese in sem car. Ob Kendrikcu lahko pičko povabim le v knjižnco na resen pogovor 🙂 Ob California Love pa jo lahko pofukam ko prasico na vseh štirih 🙂

  Eto, zdaj pa mir, mladi kolega 🙂

  Všeč mi je

 29. No, zakaj Kendrick ne naredi komada proti policiji in ne jebe mater vsem po spisku, ki so zagrešili umore v Fergusonu in še kje? Zakaj ne rapa proti Obami, Bushu, Clintonovi, ki imajo maslo na glavi? Zakaj ne naredi komad o morilcih 2Paca in Biggyja? Zato, ker nima jajc!

  Fak. Ti resno misliš, da je zdaj pravi čas, dajebeš mater policiji in vsem drugim? Pa koliko si star zaboga! Veš koliko rapperjev pred Kendrickom je jebalo mater policiji in vsem drugim veš koliko nešteto rapperjev! Zakaj bi moral tudi sam jebat mater policiji? Teh komadov je že nešteto zunaj in je povsem nepotrebno. On se je odločil za boljši oziroma pametnejši pristop (ne kot vsi drugi bumbari aka rapperji, ki se zaletavajo v policaje in jim jebejo vse po spisku). Povej mi, če je jebanje policajev, kdaj rešilo kakšen problem? Ne kvečjemu poglobi situacijo. Mislim. Ne morem verjeti, da kljub temu, da imaš 40 let govoriš take bedarije. Že res, da je na koncu vse skupaj glasba ampak si zdaj nanesel vse skupaj na zelo resno in aktualno temo predvsem v Ameriki. Ti resno misliš, da bo jebanje policajev rešilo problem? Pa koliko si star? Če so bo kdaj kaj rešilo se bo takrat ko bo mir oziroma ko bodo ljudje stopili skupaj oziroma ko bodo vsi začeli razmišljati enako.

  Nisem vedel, da če si pozitiven, da si potem pička? Od kje ti ta ideja? Kaj moraš biti res zajeban model in jebati mater vsem, da si car? Ti očitno ne razumeš, da so to drugi časi ti bi očitno želel 80 in 90 nazaj vendar žal to tako ne gre in očitno se ne želiš sprijazniti.

  Kendrick je umetnik, nima pa jajc, ki bi jih jaz rad. In čas, v katerem živimo, nima nič s tem.

  Mislim kako lahko ti Iztok Gartner iz Slovenije rečeš, da Kendrick iz Comptona nima jajc lol. Človek je odraščal v Comptonu v času, kjer je bil kriminal na najvišji možni točki in ti praviš, da nima jajc. Če si kdaj prebral njegovo zgodbo in bi videl kaj vse je doživel bi ti bilo hitro jasno, da ni nobena pička. lol

  Pač odločil se je, da vse negativne stvari, ki so se mu dogajala in ki jih je doživel obrne v pozitive. Ampak ti očitno misliš, da je to pička? WTF loooool. Ni mi jasno kako lahko kaj takega sploh izjaviš resnično mi ni
  jasno.

  MC Ren iz NWA je par mescov nazaj izdal komad, kjer jebe mater radijskim postajam, ki ne upajo vrtet kvalitete. To je raper zame.
  In ga je kdo povohal oziroma pogledal? Ne! In ravno zato bi danes, če bi stopil na sceno s takim rapom pogorel na celi črti, ker so to drugi časi ampak očitno tebi to ne potegne.

  Kendrick nima jajc za to, ker se noče zamerit. Zatu tudi duet s Taylor.

  Mislim, ali si lahko še bolj neumen resno! Kolikokrat ti bom moral še povedati, da je duet s Taylor bil na njeno željo in da sta že nekaj let zelo zelo dobra prijatelja? Recimo nekaj mesecev nazaj je Iggy želela narediti komad s Kendrickom in jo je ta gladko zavrnil. Res zanimivo, da mi neprestano mečeš naprej to Taylor Swift, ko pa ti omenil tale poden si pa tiho:

  Če se je Kendrick prodal in če je on pička potem je vse to tudi Ice Cube po tvoji nori logiki lol.

  Pač dišita mu slava in denar, pa če se ti še tako drugače prepričuješ.

  Mislim tule pa si izpadel totalni debil oprosti. Zakaj je potem šel narest totalni antimainstream album? Zakaj? Zakaj ni na albumu nobene velike mainstream zvezde? Ti se ne zavedaš, da bi lahko Kendrick naredil povsem drugačen album bolj mainstream tako kot je bil GKMC in bi prodal vsaj 2M plošč. Pa se je raje odločil za drugo bolj tvegano verjanta. Zakaj ni na albumu De.Dreja? Mislim jaz sem brez besed.

  Aja pa še to: Pač dišita mu slava in denar tako kot MJ. Ki je bil navaden sebičnež. MJ je šel celo tako daleč, da je snemal reklame za pepsi samo zato, da bi čim hitreje prišel do denarja. MJ je največja laž oziroma prevara v glasbeni industriji.

  Všeč mi je

 30. Jaz ti pa lahko zalepim sto strani, ki hvaljo Watch the Throne na polno. In kaj zdaj?

  Naj oni hvalijo še vedno ti lahko zalepim 100 boljših to je fora. Praviš, da si pri Anacondi bruhal in ne vem kaj še vse pa si ga vendarle objavil 😀 😀 😀 Fancy si rekel, da ni slab oziroma, da je dober. Da ne bom šel brskati twitter stari 😀 Ali pa recimo tole:

  http://iztokgartner.blog.siol.net/2014/09/24/iggy-azalea-feat-rita-ora-black-widow/
  jebano dober hahahaha oprosti.

  Pa kdaj zalimam tudi kako seksi belo raperko pa ponoriš.

  Verjetno ponorim zato, ker je komad trash 😀 (verjetno gre za Iggy)

  Macklemore novi mi je kul, ker je old school, ki me spominja na Jackson 5 in je v tem času to res fajn slišat.

  Pa se ti zavedaš, da je Macklemore skoraj glavni krivec, da je rap scena na tako nizkem nivoju? Mislim saj me ne moti, da poslušaš Macklemorja, ker včasih sede ampak ti, ki imaš rad Old School in Real rap se ti ne zdi, da Macklemore kvari to zvrst?

  Poznaš ti več od Kendricka, ja, ampak samo v tem okviru. Redko kaj izven tega. Če pa že poznaš, pa ne poznaš dobro. Ne seri no 🙂 Ti se spoznaš na to “underground” rap sceno v nulo in če muska ni taka, potm ti pač ne sede. Saj kul, ampak to ne pomeni, da je vse drek kar ni Kendrick pa Joey Badass.

  Spet lapaš na pamet. Kako si prišel do teh spoznanj me zanima 😀 Spet si izpostavil Kendricka in Joey-a zakaj sam ta 2 ko pa poslušal že 30 drugih?

  Pri meni je malo drugače, jaz ko grem ven žurat in mi DJ nafukava Modrijane, pa Severino, pa Kingstone,
  bmk za slovensko sceno.

  se mi strga od užitke že če slišim Iggy, ki je vsaj hip hop, na katerga se da zamigat in pičko zapecat na kul način.

  ti bi pri 40 zamigal na Iggy lmao 😀 😀

  To, da meni rap ni samo za doma, ampak tudi za žurko zunaj, za v avto, da šajbe razfuka in mi je kul zabavn filing, ne pa neka resna pizdarija, ki jo moraš res poslušat, da poštekaš. To je drug kontekst.

  Jaz se tega še kako dobro zavedam ampak midva zdaj govoriva v bolj resnih stvareh. To da šajbe rasfukava je druga tema.

  Lej Jaz poslušam čisto vse. Če recimo Drake izda nov komad ga poslušam, če Iggy izda nov komad ga poslušam itd. Jaz ne poslušam samo pravega rapa. Ampak me pa razpizdi ko ti začneš s svojimi komentarji (govorim o komentarji, ki smo jih že predebatirali zgoraj)

  In da razčistim, Kendrick mi je fajn. Na Compton albumu je jebeno hud. Pa tudi marsker komad ma dober. In spoštujem kar je dosegel in vem, da ima respect.

  Kendrick ti zagotovo ni fajn ne laži. In ne spoštuješ tega, kar je dosegel. To je pa tudi vse iz moje strani, zdaj pa res mir dovolj je bilo:

  Za konec pa ti zalepim še tele 3 komade od Rapsody. Če tole ni 100x bolje kot Nicki Minaj in Chanel West Coast…

  Mislim, če res želiš pravi rap.

  Všeč mi je

 31. Ahh kurac sem imel še en komentar pa kot kaže, ga ni sprejelo. Jebat ga. Za konec pa ti zalepim še tele 3 komade:

  To je rap ne pa Nicki in Chanel West Coast:

  Ajde zdaj pa mir, ker je bilo že res dovolj vsega.

  Všeč mi je

 32. Nop, ni res. Komadov, ki bi govorili o groznih rečeh, ki jih policija počne črncem zadnje čase, praktično ni! Črnski glasbeniki so izgubili jajca in ližejo rit belcem. Žal! Očitno nimaš pojma kaj se dogaja po ZDA in koliko črncev so pobili beli policaji. Ne govorim o jebanju na prvo žogo, ne bodi otročji, govorim o komadih, ki obdelujejo to problematiko. Ta glavni raperji nimajo jajc, da bi o tem spregovorili kaj šele komad naredili. V rapu ne čutim več nobenega upora, kar ni kul in se ne bi smelo zgoditi.

  Zajeban ip iz Comptona, ki naredi duet s Taylor? Vau, jaki frajer!
  In zakaj limaš Cubea? Še vedno je stokrat manj prodan s tem komadom kot Kendrick s Taylor! Vsaj v rapu je ostal, Kendrick je šel v pop!

  Jebeš pozitivo, če je svet v kurcu in ni lep. Ne me jebat no!

  Itak, da ga ni povohal, ker ima preveč jajc in poguma, da bi ga! To je zame največji kompliment za raperja!
  Jebeš raperja, ki se prilagaja časom in dela komade, ki se bodo prijeli času primerno. To je pička ne pa raper zame.
  Ren je povedal resnico prodanih radijskih urednikov. Imel je jajca. Za razliko od ostalih, ki urednikom ližejo rit, da jih vrtijo.

  Glede MJa, nimam pojma zakaj ta drek na koncu 🙂 A vseeno, le toliko, da boš vedel, če že omenjaš Pepsi. Ko si je zakuril lase na snemanju reklame za Pepsi in si zajebal lajf za vedno, je ves denar od odškodnine in honorarja namenil žrtvam požarov. Niti centa ni vzel.

  Iggy in Kendrick? Mu že ni ponudila dovolj denarja 🙂

  Pa jebeno agresivna pička si, ko pride do Kendricka. Kot najstnice, ki jim kdo užali Bieberja. Daj se malo skuliraj no 🙂 Jaz te nikjer ni žalim na osebnem nivoju, ti pa mene nenehno. Zakaj ne znaš debatirat brez tega, nimam pojma. Četudi se ne strinjava. Ostani na nivoju, ni potrebe po osebnem napadanju, če ti nekaj, kar napišem, ni všeč.

  In hej, tale komad od Cubea je jebeno pomemben.

  Pojma nimaš kako zelo pogumen je in kaj sploh govori. Ampak zate nima za burek, ker pač ne rapa tako mojstrsko kot Kendrick in ker nima tko zahtevnih rim in ne vem česa tehničenga. A pozabljaš na jajca in sporočilo, ki ga ima. O tem ti nimaš pojma. Žal. Zato tudi ne štekaš komada od Rena in klasike Fight the Power od Public Enemy. Sploh ne veš kaj so povedali z njim.

  Al pa nov komad od Public Enemy. Ga sploh poznaš? Sploh štekaš kaj nam sporoča in kok jajc ima?

  Tebi seveda ni dober, ker Chuck D ni tako podkovan kot Kendrick, a ne 🙂

  Všeč mi je

 33. In seveda, odgovoriš samo na tiste dele mojih komentarjev, ko si lahko kontra, ne trudiš pa se razumet tistih, kjer ti skupam lepo pojasnit kontekste raznih Iggy komadov in moje dojemanje California Love špure. Prebereš nekaj proti Kendricku in podivjaš in te boli kurac vse ostalo kar napišem 🙂
  Kot punčka od Bieberja.

  Da še vedno nimaš pojma kaj ti pišem, pa dokazuješ s tem, da mi limaš komade, s katerimi bi mi rad dokazal, da je Chanel za en kurac. In sploh ne štekaš, da nisem nikoli rekel, da je kvalitetna. Fak no 🙂
  Lahko ti pišem še stokrat, pa še vedno ne boš hotel razumet v kakem kontekstu mi je Chanel kul 🙂
  In boš limal komade, s katerimi me boš prepričeval tisto, kar je tudi meni jasno 🙂

  Všeč mi je

 34. Kendrick je zate bog in če rečem kaj čez njega tam, ko mislim, da lahko, je konec debate 🙂
  Tako fukjen jaz še pri MJu pa R. Kellyju nisem, pa sem obseden z njima 🙂

  Tebi je Kendrick tak bog, da mu še dueta s Taylor, zaradi katerega bi se moral ugreznit v zemljo za vedno, ne zameriš 🙂

  I rest my case 🙂

  Nauči se dopuščat drugačno mnenje od svojega! In nauči se razumet kontekste, če ti jih nekdo lepo razloži! In nauči se komentirat brez živčnega napada in jeze ter prebrat tudi tiste dele komentarjev, ki so čisto lepi in razumljivi, če jih le hočeš tako razumet.

  Všeč mi je

 35. Našel še tvoj zgubljeni komentar 🙂

  No, pa dajva še to.
  Se pravi, če nekaj objavim, avtomatsko pomeni, da mi je kul al kaj? A si ti na kreku al kaj hudiča 🙂
  A ne morem objavit nekaj zato, da pokritiziram al kaj za kurac?

  Jp, za Black Widow še vedno trdim, da je super komad. Tebi seveda ni, ker ga gledaš skozi prizmo Kendricka in underground scene, meni je, ker ga gledam skozi r&b sceno in ogromno dreka na tej sceni. In iz te scene zame močno izstopa.

  Macklemore mi je drek, ampak ta nov komad je super, ker je, kot sem že povedal, old school finta. Zato mi sede.

  Ker sem star 40 ne morem migat na Booty od Iggy in J-Lo in se zezat z babam al kako? Pa kaj si ti na glavo padu al kaj? Misliš da čvekaš s poročenim tipom s froci, ki gre s kolegi pit pir in zdolgočaseno čveka o fuzbalu in plenicah? Daj se zberi no 🙂

  In zdaj mi Kendrick ni Comptonu ni fajn, čeprav sem tvital o tem na polno in si komade rolam skoraj vsaj dan? Teb se res suče 🙂

  In zdaj ne cenim njegovih dosežkov, ker ga pač ne nabijam v avtu in ker mi je za bruhat to, da je sodeloval s Taylor in ker mi njegov stil pač ne sede najbolj? Nor si res 🙂

  Všeč mi je

 36. Jaz zalimam tole

  se mi odfuka od filinga v avtu, ko šajbe letijo po luftu in stisnem fakerja policaju, ki mi hoče težit, fuknem sončne špegle na faco in stisnem na gas, ti pa mi zalimaš tole

  in mi težiš, da moj komad nima za burek, ker je tvoj ful bol kvaliteten.

  Fak no, stari, ti mene res ne štekaš 🙂

  Všeč mi je

 37. Iztok, očitno ne smeš poslušati nobene muzike, če jo posluša tudi mularija. J. Lo pol tudi svoje muzike ne sme poslušati, da ne govorimo o Madonni in podobnih. Babe stare naj poslušajo Sinatro. 🙂

  Kendrick, to pa komad zate, da se mal sprostiš in dojameš, da so različni pristopi in stili rapa, ki nimajo vsi istega namena in niso vsi vsem všeč.

  Všeč mi je

 38. Koliko nepotrebnega sranja si pa zdaj napisal stari 😀 Mi sploh ni potrebno dogovoriti, ker vse kar si napisal je bedarija 🙂 izpostavil bom samo par stvari:

  Zajeban ip iz Comptona, ki naredi duet s Taylor? Vau, jaki frajer!
  In zakaj limaš Cubea? Še vedno je stokrat manj prodan s tem komadom kot Kendrick s Taylor! Vsaj v rapu je ostal, Kendrick je šel v pop!

  Čaki LMFAO je zdaj rap???????

  Jebeš pozitivo, če je svet v kurcu in ni lep. Ne me jebat no!

  Pač kot sem že rekel, vedno gledaš samo z ene strani in to je tvoj največji problem.

  A vseeno, le toliko, da boš vedel, če že omenjaš Pepsi. Ko si je zakuril lase na snemanju reklame za Pepsi in si zajebal lajf za vedno, je ves denar od odškodnine in honorarja namenil žrtvam požarov. Niti centa ni vzel.

  Mislim, da si je lase zakuril nalašč, ker bi tako naredil še večjo reklamo 😀 (to da ti vrnem za tole oslarijo (Iggy in Kendrick? Mu že ni ponudila dovolj denarja)

  Pa jebeno agresivna pička si, ko pride do Kendricka. Kot najstnice, ki jim kdo užali Bieberja. Daj se malo skuliraj no 🙂 Jaz te nikjer ni žalim na osebnem nivoju, ti pa mene nenehno. Zakaj ne znaš debatirat brez tega, nimam pojma. Četudi se ne strinjava. Ostani na nivoju, ni potrebe po osebnem napadanju, če ti nekaj, kar napišem, ni všeč.

  On o žaljenju pa še predno pove mi pravi pička lol 😀 Če sem te kakorkoli užalil se opravičujem, ker to res ni bil moj namen. Oprosti.

  Tebi seveda ni dober, ker Chuck D ni tako podkovan kot Kendrick, a ne
  Od kje jih pobiraš frajer to mene zanima 😀 😀 :D. Kdo ti je to zdaj povedal.

  Chanel za en kurac. In sploh ne štekaš, da nisem nikoli rekel, da je kvalitetna. Fak no
  Napisal si nekaj v stilu, da sta Chanel in (še neki trash si zraven zalepil) dobri in da jih popolnoma podpiraš. Nekaj v tem smislu. Poišči twit…

  In boš limal komade, s katerimi me boš prepričeval tisto, kar je tudi meni jasno
  Tebi ni ni nič jasno očitno 🙂

  Kendrick je zate bog in če rečem kaj čez njega tam, ko mislim, da lahko, je konec debate 🙂
  Tako fukjen jaz še pri MJu pa R. Kellyju nisem, pa sem obseden z njima

  Zame Kendrick ni bog in nikoli ne bo. (pri tebi je MJ verjetno bog). Če bo Kendrick kdaj izdal slab album bom jaz prvi, ki bom to povedal ne skrbi. Ni vse Kendrick verjami. Tasko močno kot si ti obseden z MJ-jem jaz nikoli ne bom s Kendrickom period. Jaz omenil MJ o pozitivni luči in me začneš napadati.

  Macklemore mi je drek, ampak ta nov komad je super, ker je, kot sem že povedal, old school finta. Zato mi sede.
  Jaz sem napisal, da je on glavni razlog, da kvari hip hop bmk, če ti sede ta novi komad. Preberi si tisti članek, ki sem ti ga zalepil, da ti bo malo bolj jasno.

  In zdaj ne cenim njegovih dosežkov, ker ga pač ne nabijam v avtu in ker mi je za bruhat to, da je sodeloval s Taylor in ker mi njegov stil pač ne sede najbolj?

  Točno tako ne ceniš njegovih dosežkov.

  Za konec pa še to: Jasno, kot že ničkolikokrat si ponovno zgrešil celi point mojega posta ampak sem že navajen. Tvoj problem je ta, da vedno vidiš vsako stvar samo z ene strani in druge sploh ne želiš videti. Ti bi rad jebal mater takoj, ko je priložnost in to pri 40 letih (to mi nikoli ne bo jasno). Si ti sploh kdaj pri kateri koli stvari pozitiven ali vedno uporabiš isto metodo in si rečeš (ma jebeš to, koji je kurac to je treba prefukat)?

  Tvoj problem je pač ta, da bi se rad vrnil v 80 in 90, kar pa je žal nemogoče pa če se ti na glavo postaviš. Tvoje mišljenje je popolnoma napačno. Zdaj ti bom povedal točno kaj ti poslušaš :): ti poslušaš stare komade ter tiste novejše, ki so popularni period! To je to stari komadi in od novejših le tiste, ki imajo buzz, drugih ne jebeš. Vedno ko ti zalepim kaki novi komad pa ni nujno, da je od Lamarja boš ti nazaj zalepil tisti komad od Cuba gangsta rap made me do it, mislim resno? Daj že preboli jebemti no.

  Pač lepo bi bilo, če bi kdaj razmišljal pozitivno (pri vsaki stvari ne samo pri glasbi). To je vse iz moje strani.

  Všeč mi je

 39. Kake veze ima kaj je LMFAO izven komada s Cubeom?
  Pička sem ti rekel šele za tem, ko si ti začel s pridevniki, ne seri.
  Če Chanel podpiram, ker na splošno podpiram, da babe rapajo, še ne pomeni, da sem rekel, da je kvalitetna in vrhunska. Spet to tvoje napačno dojemanje zakaj se nekaj nalima in objavi.
  Ti očitno misliš, da če človek nekaj objavi in nalima, da to avtomatsko pomeni, da je največji fan na svetu.
  Pa kok si star, pizda no 🙂
  Kaj ima to, da Macklemore uničuje rap, s tem, da mi je njegov nov komad kul? Fak no 🙂
  To, kar pišeš na koncu, pa opisuje tebe ne mene 🙂
  Tebe se ne da prepričati v nič, ko enkrat meniš, da je nekaj tako ali tako.
  Še Ice Tjev dokumentarec nisi hotel namerno pogledat samo zato, da bi ja še vedno trdil, da je Ice T miljonkrat manj znan od Dreja, ker si se tako pač prepričal 🙂
  Okej, poslušam stari rap in popularne nove komade. In kaj zdaj? Me boš ubil zaradi tega 🙂
  Pozitivno? Maš res v glavi, da sem negativec? Fak no, stari moj 🙂 Pa ti bolj dobre volje in pozitivnega človeka od mene ne boš srečal v lajfu 🙂 Saj me sploh ne poznaš no kak sem v živo 🙂
  Pa kaj maš s temi mojimi leti? A si zadet 🙂 Ja, stari, folk pri mojih letih sedi doma z ženo in froci, jaz pa skačem po odru in se derem Udari me in mam okol sebe mlade pičke. In kaj zdaj 🙂

  Všeč mi je

 40. Didl, nop, prestar sem za tako musko, poslušati moram Avsenike 🙂
  To, da sem šel na koncert Body Counta, je že zločin 🙂

  Različnih pristopov in stilov rapa pa on ne šteka, ker vse kar ni pristop in stil Kendricka, je za en kurac.
  Pa tudi različnega okusa ne dopušča, še najamnj pa dopušča različne okoliščine, kjer paše določen komad 🙂

  Všeč mi je

 41. Didl:
  Kendrick, to pa komad zate, da se mal sprostiš in dojameš, da so različni pristopi in stili rapa, ki nimajo vsi istega namena in niso vsi vsem všeč.

  Pa saj vem no lol. Tale komad od Ice Cuba je top šit. Jaz dojamem vse ne skrbi res. Jaz poslušam čisto vse od starega do novega rapa. Iztok je problem, ker govori eno dela pa drugo. Iztok je tisti, ki sploh ne pozna sodobne scene in je ostal v 80 in 90 to je problem. Zato sem se razpisal 😀 Drugače pa je vse kul. Ice Cube mi je car že od nekdaj prav tako velja za Westa (žal mi je bil zadnji album slab ampak overall je car).

  Všeč mi je

 42. Različnih pristopov in stilov rapa pa on ne šteka, ker vse kar ni pristop in stil Kendricka, je za en kurac.

  Spet lapaš bedarije. Boš ti povedal kaj jaz ne štekal lol. Kolikokrat boš še omenil ta stavek s Kendrickom? Ti moram narisati, da dojameš?

  Pa tudi različnega okusa ne dopušča,
  Jaz dopuščam vse samo pri tebi pa res ne. Ker vedno, ko je resna debata omenjaš Ice T in da ne maraš današnjih rapperjev potem pa objavljaš najbolj gnile komade. LOL. Ne gre za to, da ti ne dovolim ampak me moti to, da govoriš eno delaš pa drugo. Ti daš vedeti, da je Ice Cube bog in batina in, da ni junaka, ki se mu lahko postavi po robu in, da je to rap ki seka in ki si ga sekal ko si imel 20 let in da Ice Cubu noben ne seže do kurca. Jebeš to.

  še najmanj pa dopušča različne okoliščine, kjer paše določen komad

  Jaz dopuščam vse in tudi poslušam vse. Če moj prijatelj posluša recimo Draka ali pa Iggy in mi pravi naj prisluhnim bom prisluhnil. Ne lapaj bedarij. Jaz poslušam vse ti si tisti, ki pozna samo pol scene.

  Všeč mi je

 43. Kake veze ima kaj je LMFAO izven komada s Cubeom?

  Kaj ma veze. Pizda ti ej. Kaj ima Veze Taylor izven komada s Kendrickom?

  Ti si rekel:
  Če Chanel podpiram, ker na splošno podpiram, da babe rapajo, še ne pomeni, da sem rekel, da je kvalitetna in vrhunska. Spet to tvoje napačno dojemanje zakaj se nekaj nalima in objavi.

  Jaz sem pa pred tem, ko si mi ti odgovoril napisal tole:
  Napisal si nekaj v stilu, da sta Chanel in (še neki trash si zraven zalepil) dobri in da jih popolnoma podpiraš. Nekaj v tem smislu. Poišči twit…

  Sem morda napisal da je kvalitetna in vrhunska pizda? Napisal sem ti da so dobri in da ju podpiraš. Daj pošči tiste twitter, da zaključiva to sranje. Spet obračaš kot vedno.

  Ti očitno misliš, da če človek nekaj objavi in nalima, da to avtomatsko pomeni, da je največji fan na svetu.
  Spet na pamet.

  To, kar pišeš na koncu, pa opisuje tebe ne mene 🙂

  Ne to si točno ti. To si ti Iztok ampak se tega ne zavedaš 😀 Ko boš to pogruntal boš morda kdaj razumel (vendar dvomim)

  Tebe se ne da prepričati v nič, ko enkrat meniš, da je nekaj tako ali tako.

  Res, kdaj si me želel prepričati. Če me želil prepričati da je komad, ki ga objaviš od Chanel dober, me pač ne boš nikoli prepričal. To nabijaj svojim oziroma tistim, ki nimajo pojma o rap glasbi.

  Še Ice Tjev dokumentarec nisi hotel namerno pogledat samo zato, da bi ja še vedno trdil, da je Ice T miljonkrat manj znan od Dreja, ker si se tako pač prepričal

  kolikokrat si ti pogledal video (katerikoli), ki sem ti ga zalepil? Kolikokrat?

  Zato tudi jaz nisem pogledal od Ice T-ja. In ne zato, da bi še vedno trdil, da je Ice T 100x manj znan kot Dre. Spet si obrnil po svoje. To verjetno počneš že celo življenje.

  poslušam stari rap in popularne nove komade. In kaj zdaj? Me boš ubil zaradi tega

  NO HVALA LEPA. NE NE BOM TE UBIL. AMPAK ŽELIM, DA MI NE BRIHTERAŠ DA POZNAŠ SCENO IN DA SAM POZNAM SAMO KENDRICKA. JAZ TOČNO VEM KAJ TI POSLUŠAŠ IN DA NIMAŠ POJMA O SODOBNEM RAPU ZATO PROSIM DA NE BLUZIŠ.

  Ti poslušaš samo tisto, kar je popularno in vse, kar nima buzza te ne zanima to si ti pika.

  Pozitivno? Maš res v glavi, da sem negativec? Fak no, stari moj 🙂 Pa ti bolj dobre volje in pozitivnega človeka od mene ne boš srečal v lajfu 🙂 Saj me sploh ne poznaš no kak sem v živo

  To kakšen si v lajfu ne vem ampak svoje mnenje sem izrazil na podlagi tvojih twittev in pisanja po blogih. Še nisem videl, da bi napisal kaj pozitivnega. Velikokrat opazim, da jamraš in oh in sploh. Verjamem, da si v lajfu pozitiven in tako je tudi prav. Ampak po twittih bi rekel, da temu ni tako.

  Pa kaj maš s temi mojimi leti? A si zadet 🙂 Ja, stari, folk pri mojih letih sedi doma z ženo in froci, jaz pa skačem po odru in se derem Udari me in mam okol sebe mlade pičke. In kaj zdaj

  Ne nisem zadet (hvala ponovno). Vsak pa svoje. Če ti je to všeč je meni kul. Sam nimam nič proti tebi. Upam, da ne bo tole prešlo na osebno raven. Ker je na koncu le debata glede glasbe. Upam, da to razumeš in da stvar ni tako resna. Daj zdaj pa res dovolj no.

  Še tale komad za konec 🙂

  Všeč mi je

 44. No, evo, ravno to, kar pišeš, da govorim eno delam pa drugo glede limanja komadov, je spet dokaz, da me ne štekaš niti pikice. Napisal sem 30 komentarjev tule o tem, pa še vedno ne pomaga. Noro 🙂

  Bom probal še zadnjič 🙂
  Od Chanel in Iggy ne pričakujem nič druzga kot to kar delata. In fajn mi je da delata hip hop ne pa dance in pop, ki ga ne maram preveč. Od črnih rapsov, ki so mainstream in ki pobirajo celo nagrade, pa pričakujem veliko več kot to, kar mi dajo. In ravno zato lahko pohvalim Iggy, ko naredi komad z Jennifer Hudson ter pošinfam Kendricka, ko naredi komad s Taylor. Za Iggy je ta duet nor napredek, za Kendricka pa duet s Taylor hud korak nazaj. Ko Chanel naredi en okej komadič, na katerega se da migat, jo bom pohvalil, ko Snoop naredi duet s Katy Perry pa bom kozlal. Ker od Chanel je okej komadič presenečenje, od Snoopa pa duet s Katy grozljiv korak nazaj. In ravno zato lahko šinfam mnoge rapse in hkrati pohvalim Chanel in Iggy. Če še vedno ne štekaš, pa v kurac vse skupaj.

  Isto za Nicki, ki dela tako posrane komade, da glava boli, pa jo vseeno redkokdo šinfa. Iggy naredi dosti bolj hip hop komad pa jo vsi šinfajo, ker je pač belka. To se meni pač ne zdi fer, zato se oglasim. Če ti iz tega razumeš, da je meni Iggy enako kul kot R. Kelly, si pač prfukjen no 🙂

  In ja, Cube je bog in batina in ni junaka, ki se mu lahko postavi po robu in to je rap, ki seka in nihče mu ne seže do kurca. Pika!

  Čak, a je Bad Blood morda rap komad? Ker Cubeov duet z LMFAO je namreč rap komad. Kaj ti ni jasno?

  Nič ne obračam, le ti ne ločiš med objavo in noro pohvalo. In imaš v glavi, če mi je nek komadič kul, da to pomeni, da mi je kvaliteten in da bom umrl zanj! To je glavni problem tvoj!

  Zakaj bi te prepričeval, da je komad Chanel dober? In kdaj sem te to prepričeval? Ne seri! Problem nastane, ko te moram prepričevat, da je Al Pacino večja legenda od Denzela, Ice T pa od Kendricka!

  Kdaj sem trdil, da poznam underground rap sceno? No, kdaj? A si zadet?

  Nikoli nisi opazil, da bi napisal kaj pozitivnega? Vidim, da se ti je res odpeljalo 🙂
  Je pa hecno, da ko napišem, da mi je Chanel fajn, podivjaš, se pravi, da mi ne pustiš, da bi bil pozitiven 🙂
  Isto za Iggy 🙂
  Kaj zdaj? Sem lahko pozitiven ali ne smem bit 🙂

  Nobene osebne ravni, saj veš da si mi kul, ne skrbi 🙂

  In še komad za konec z moje strani.

  Všeč mi je

 45. @Ab-Soul, se podpišem pod to. “Killer Mike – R.A.P. Music” je eden najboljših hip hop albumov zadnjih let. Pravi hip hop z energičnimi, raznolikimi komadi, družbeno-politično oster, vsi elementi štimajo, ki jih dober hip hop mora imet.

  Všeč mi je

 46. http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-3223848/Ice-Cube-reveals-s-fan-Iggy-Azalea-calls-songs-dope.html

  EXCLUSIVE: ‘She makes dope songs’: Former N.W.A. rapper Ice Cube reveals he’s a fan of Iggy Azalea despite his West Coast pal Snoop Dogg’s feud with her

  In pol se folk čudi zakaj je rap glasba tako močno v kurcu. Ko crazy motherfucker named Ice Cube pravi, da Iggy dela dober rap potem veš, da se nima smisla sploh več pregovarjati. Kot kaže ga muči to, da ne more narediti hita na gangsta rapu. Mislim ,da nismo daleč ko bo naredil komad z Iggy.

  Pa da kopiram še tale komentar, ki ga je nekdo napisal:

  It is pathetic how a guy can go from making pro-black albums to starring in commercial Hollywood films and supporting a white Australian rapper that wishes she were black.

  Všeč mi je

 47. Evo tole je iz knjige! Komentar lahko potem ko prebereš tudi izbrišeš če želiš glede na to, da je off topic:

  A barrel-chested black man with a front tooth missing, relaxed yet instinctively cautious, is seated across from four spellbound cops in a glass-walled conference room at 8200 Wilshire Blvd.”

  So begins today’s LA Weekly expose on new revelations in the double murder investigation of L.A. rapper Tupac Shakur and his New York competition, Biggie Smalls.

  For West Coast hip-hop loyalists, the confession of interest is that of Duane Keith “Keffe D” Davis, who says Sean “Diddy” Combs offered him $1 million to kill Tupac and his manager, Suge Knight. But that’s just the tip of the iceberg:

  A three-hour recording of Keffe D’s admissions, lifted from LAPD archives by ex-Detective Greg Kading and reviewed by the Weekly, paints a colorful backstory of the events leading up to Shakur’s murder. Here are 10 insane highlights.

  10. Cops have been following Keffe D for the last year, gathering enough evidence about the PCP ring he’s been running to put him away for 25 years to life — motivation for him to become an informant on the Shakur case. In this clip, Detective Kading and Keffe D establish the terms of the agreement.

  Detective Kading: “What about that whole sh*t about Tupac?” [Referring to a statement the gangster gave to the FBI in 1997, saying he had nothing to do with the murder and guessing that Suge Knight may have killed Shakur for threatening to leave Death Row Records.]
  Keffe D: “Oh, that was bullsh*t.”
  Detective Kading: “OK. … Keffe, today what we’re going to do, we’re just going to go over with a fine-toothed comb the Las Vegas incident. … But we do have to emphasize to you that everything in this report has to be right on, because if down the road it’s determined that some of these details are incorrect, then everything’s off the table. So everything in this report cannot be like that report.”
  Keffe D: “Like I said that day, don’t bullsh*t me, and I won’t bullsh*t you.”
  9. Keffe D makes sure detectives know who they’re dealing with.
  Keffe D: “I’m a dangerous motherfu*ker without smoking weed, dude. I get mad easy, you know what I’m saying?”
  LAPD Detective Daryn Dupree: “We know you, man. We know what you can and can’t do.”
  Federal agent: “That’s how [Detective Kading] is without coffee.”
  Keffe D: “Keep me calm. Keep me from hurting people, man.”
  8. Keffe D describes the moment his nephew, Orlando “Baby Lane” Anderson, allegedly shot Shakur. (See official cast of characters for more.)
  Detective Kading: So Orlando shot across Dre?
  Keffe D: “He leaned over, and Orlando rolled down the window, and popped him. If they would have drove on my side, I would have popped them. But they was on the other side.”

  Federal agent: “Where does [Baby Lane] get the gun from?”
  Keffe D: “A little secret compartment that popped up.”
  Federal agent: “In the armrest?”
  Keffe D: “Yeah.”
  Detective Kading: “Was it a Glock?”
  Keffe D: “Yeah.”
  Detective Kading: “.40?”
  Keffe D: “Yeah. And I ain’t ever told nobody that story, man.”
  6. Keffe D says he was introduced to Combs through another Crip named “Zip,” who was also in on the million-dollar deal. However, Keffe D adds that he personally got on Combs’ good side by lending him his car to use in Usher’s first music video.
  Keffe D: “We met the boy [Combs] at the — he gave a BET party, or the BET awards, its like ’92 or ’93, at the club on Santa Monica. And uh, Mary J was [there]. And the tall dude, used to have the dreads, he’s with Aftermath now, what’s his name?”
  Federal agent: “Busta Rhymes?”
  Keffe D: Busta Rhymes. … Me and him almost got in a fight. I was suited … He thought he was all big sh*t. I was all, ‘We going to beat the fu*k out of that boy.’ He threw his drink on me, and I was like, ‘Motherfu*ker!’ Yeah, that’s the first day I met Puff [Combs]. … And after that they used my car in the video.”
  Detective Dupree: “Which car was that?”
  Keffe D: “A ’64 Chevy I had.”
  Detective Dupree: “What color was it?”
  Keffe D: “Brown. “Usher, he had Usher… It was Usher’s video, and Puff [Combs] was driving the car.”
  Detective Dupree: “You remember the song?”
  Keffe D: “‘Can I Get With It.’ That was his first song ever — Usher’s first song ever. He was in a Lakers uniform, and [Combs] had the little kid dancing on the car. When I got it back, it was fu*ked up, and he paid to get it repainted. He sent me $2500 for that.”

  5. Investigators ask Keffe D when the animosity between Bad Boy Entertainment and Death Row Records first began to fester.
  Detective Dupree: “Did Puffy have a place out here [in Los Angeles]?”
  Keffe D: “He used to stay if Shug was outta here. … He was scared sh*tless.”
  Detective Dupree: “So that beef had started by then?”
  Keffe D: “No, it started when they went out to that award show…”

  4. By Keffe D’s account, Zip, Combs and himself discussed the hit on Shakur once at a concert in Anaheim and “a couple of times” at Greenblatts Deli on the Sunset Strip.
  Detective Kading: “Tell us what happened that made it something other than just him frustrated and boasting — ‘Man, I’ll give you guys anything.’ What made it specific, like, ‘Hey, I’m serious, I want you guys to kill these guys’?”
  Keffe D: “When he told me at Greenblatts.”
  Detective Kading: “How’d that go, like what was the conversation?”
  Federal agent: “And who’s ‘he’?”
  Keffe D: “Puff.”
  Detective Kading: “How’s the conversation go? … We need really specific details regarding that.”
  Keffe D: “We wanted a million.”
  Detective Kading: “All right, so you meet him at Greenblatts. For lunch or dinner or what?”
  Keffe D: “This was dinner, in the evening.”
  Detective Kading: “Who else was there?”
  Keffe D: “All of us — Corey, everybody. All our crew.”
  Detective Kading: “Everybody’s hearing this conversation between you and Puff?”
  Keffe D: “He was talking to me. … When we got there we was laughing at him, cause he was with this broad that sucked dick, and sucked every dick in there, and he’s all held up kissing with her. We was laughing like a motherfu*ker. He’s like, ‘Man, what you laughing at dog?’ Man, don’t just come out here and get any broad, dog. … He took me downstairs and he’s like, ‘Man, I wanna get rid of them dudes, man.’ … I was like, ‘We’ll wipe their ass out quick, man. It’s nothing.'”
  3. The motivation behind Combs’ alleged order to kill Knight and Shakur, says Keffe D, was fear that the other side would strike first.
  Detective Dupree: “When [Combs] asked about [Shakur and Knight], would he always say both of them?”
  Keffe D: “He added the boy [Shakur] on after he made a record.”
  Detective Dupree: “Before that it was just Suge? And then after ‘Hit ‘Em Up’ came out?”
  Keffe D: “Yeah, yeah, that pissed [Combs] off.”

  2. Keffe D says he’s known Suge Knight since childhood, growing up on the streets of Compton. So when Keffe D first started hanging out with Combs, he says the Death Row boss kept badgering him, like, how you meet them guys? “Same way I met you, motherfu*ker,” he remembers answering. (Aka, the drug trade.) Making the moment they lock eyes during the 1996 shooting even more dramatic:
  Keffe D: “We came up Harmon, got to Las Vegas Boulevard, and sh*t, here he come in that BMW. … Broads like, ‘Tupac! Tupac!’ and we like, ‘There they go!’ Made a U-turn, we wasn’t supposed to make a U-turn. … And they was in the middle lane, and we just pulled up on the side and checked every car to see where they was.”

  Detective Kading: “So Lane starts blasting and Suge looks over and sees you?”
  Keffe D: “Yeah.”
  Detective Kading: “He looks right at you?”
  Keffe D: “Yeah, he looked at me. … We’ve known each other since we was seven or eight years old.”
  Detective Kading: “He looks over at you, and then, Tupac’s busy getting shot — story is tupac’s either trying to get out of the way…”
  Keffe D: “He’s in the backseat or something.”
  Detective Kading: “What do you see happening?”
  Keffe D: “I see the bullet go in Shug’s head. I thought he was dead. I thought he was dead. It must have scraped him or something, in the head or something. … I thought he was dead.”
  1. Most ironically, Keffe D says he never got the money Combs had allegedly offered him. Word on the street, according to Keffe D, is that Combs gave half the reward to Zip (seeing as Suge Knight was still alive), and Zip never relayed it back to its rightful owner. This might have been the fateful mistake that led to Keffe D’s confession:
  Detective Kading: “Since you’ve been out of prison, have you talked to Zip?”
  Keffe D: “Not one time.”
  Detective Kading: “What about Puffy?”
  Keffe D: “Not one time. I tried to call them several times though … If he would have just given us half the money, I would have stayed strong.”

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s