CREED

Da sem največji fan Rockyja, ni treba posebej poudarjati. Da sem komaj čakal, da vidim tale film, pa je itak že del legende o mojem lajfu. Zadovoljen. Več kot zadovoljen. Rocky 5 reboot, če povem na kratko. In film, ki z levo roko sesuje sakerje kot sem sam, ko pride do takih športnih dram. In muska, ki začne igrati v zadnjem dvoboju, Rockyjeva muska, da se razumemo. Tak orgazem in nostalgija, da komaj dihaš. Sicer pa zgodba o sinu Apolla Creeda, ki ga, pozor, pozor, začne trenirati Rocky Balboa, katerega spet igra Sylvester Stallone. In igra ga tako zelo dobro in tako zelo prepričljivo, da bi si letos res zaslužil oskarja. To bi bil moment za večnost. Moment, ki ga čakam že od rojstva. Stallone je bil ustvarjen za Rockyja. Tudi na stara leta, ko ga igra še bolje kot davnega leta 1976, ko ga je odigral prvič. Že Rocky Balboa je bil super, Creed je le nadaljevanje te umirjene in fine špure, dejansko eden boljših Rockyjev v seriji. Michael B. Jordan, ki igra Creedovega sina in ki prvega Rockyja seveda gleda na YouTubeu, je izjemen. Je več kot odlična izbira za Stalloneovega partnerja in glumac, za katerega bomo še slišali. Super film, res. En tak junaški feel good občutek, ki preplavi telo in srce in gledalca napolni z optimizmom, voljo in energijo za boljši jutri.

Ocena: 8/10

635712538022292039-XXX-CREED-SNEAKPEEK-MOV01-DCB-74168494

4 thoughts on “Creed

  1. Verjetno film, ki me je z zadnjo sceno najbolj sesul v preteklem letu. Mislim prav solzne oči sem dobil, ko sem videl Rockyja, kako s težavo pride do vrha verjetno najbolj znanih filmskih stopnic med filmskimi stopnicami nasploh in se zavedal, da se vsi staramo tudi filmski liki. :/

    Všeč mi je

  2. Tisto je itak čista nostalgija, ki jo film s tako kultnim likom mora izkoristiti, sam zadnja scena … Zadnja scena me je pa čisto dotolkla.

    In prvi dvoboj, ko je bil posnet v enem poskusu, je tudi zakon, še posebno ker sem sucker za te fore

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s