BATMAN v SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE

Ko sem slišal, da se bosta v novem filmu pomerila Superman in Batman, mi ni bilo jasno kaj hudiča se dogaja. Zakaj bi bila dva pozitivna superjunaka sovražnika? Zakaj sta sploh v istem filmu? In seveda, a ni logično, da Batman nima šans proti Supermanu, saj je prvi le bogataš, ki ima denar za razne tehnikalije, drugi pa nadnaravno močan nezemljan, ki se ga praktično ne da niti poškodovati kaj šele ubiti. No, zdaj ko sem videl film, mi je vse jasno, kar pomeni, da sem dejansko kupil vse razloge in zaplete, ki so pripeljali do tega epskega dvoboja dveh najbolj legendarnih superjunakov. To, kar sta v filmu Freddy vs. Jason počela Jason Voorhees in Freddy Krueger, ali še bolje, to, kar sta v filmu Heat počela Al Pacino in Robert De Niro, počneta sedaj Superman in Batman. Dva junaka iz svojih svetov in svojih filmov, ki so ju zdaj nabasali v en skupen film. Kot pri The Avengersih, kot pri The Expendables, če potegnem najbolj očitne primerjave. Film na nek način funkcionira in nadaljuje špuro resnih, depresivnih in temačnih superjunakov. Če prav pomislim, je tak kot so bili trije Nolanovi Batmani in zadnji Superman. Pa še Wonder Woman ima, le toliko, da si Batman in Superman nehata meriti kurce. Jp, tole je film, kjer si dva moška skačeta v zelje. Kjer tekmujeta, kdo ima večjega kurca in kdo je večja zvezda. Tudi zaradi manipulacije Lexa Luthorja, tega psiho masterminda in puppet masterja, ki bi rad zavladal Gothamu in Metropolisu. Je pa tale epska akcija seveda tudi sila aktualna, saj Supermana spremeni v migranta in ga pahne v nemilost pri ksenofobih. Slovenski film torej, če se malo pošalim. Na trenutke zelo dober, na trenutke pa precej blesav. Najbolj takrat, ko se Batman, ki ga Ben Affleck ne igra ravno najbolje, obleče v nekakšno robotsko in sila štorasto opravo in ima svetleče oči. Dajte no, Batman ni Transformer, Batman je esenca elegance. To je fail, to je moment, ki sodi v vrtec, ne pa v enega največjih filmov vseh časov. Pa Batmanove sanje, le kdo si jih je izmislil, jebemti no. Čisto mašilo in totalna oslarija. Pa zgodba, ki v prvi polovici po nepotrebnem in zmedno skače sem in tja. Tako zelo, da se gledalec sprašuje, kaj za hudiča sploh gleda. Da o Jesseu Eisenbergu, ki je premlad za Lexa, niti ne govorim. Ogled kljub temu ne bo odveč, ipak gre za srečanje dveh stripovskih in filmskih legend, toda celota ne prepriča dovolj. Celoti manjka precej več antologijskih momentov. Sicer pa, jebeš Batmana in Supermana, ki ju v petih sekundah zasenči Jason Momoa. Tko.

Ocena: 6/10

Batman-V-Superman-Dawn-of-Justice

53 thoughts on “Batman v Superman: Dawn of Justice

  1. Js ne bi reku, da je Batman esenca elegance. Bolj kot po tem, je Batman znan ravno po svojih gađetih in tem, da ma zmer odgovor na vse. Tud Iron Manov Hulk-buster armor ne zgleda tok eleganten kot njegova osnovna oprava, ampak kako že … “If it looks stupid but it works, it’s not stupid.” 🙂

    Všeč mi je

  2. Kakor za 1x kaže je film eno velika zmešnjava in kljub gromozanskemu finančnemu uspehu med vikendom, ni dosegel predvidenih prognoz. Bomo videli, kako je za gledat, ko ga bom v kino videl.

    Drugače, pa zgodba, kjer se spopadeta Batman in Superman ni nova in je bila ovekovečena v enem najboljših Batmanovih stripov zadnjih 20 let in ravno iz tega stripa je tudi pobran Batmanov oklep, kakor tudi kar nekaj scen iz filma, ki so dobesedna kopija scen iz stripov (po čemur je Snyder itak znan), če upoštevam samo videne napovednike.

    Mene nekako skrbi, da bodo bodoči filmi, ki jih bo predvidoma vse režiral Snyder enostavno kopije stripov, brez izvirnosti in seveda 101 odtenek sive z nekaj zlate in črne.

    Všeč mi je

  3. Pepi, Batmanova obleka je bila vedno seksi in kul, tokrat je štorasta in blesava. Da o tisti idiotski sekvenci v puščavi, ko ima plašč, niti ne govorim.
    Okej, ampak Iron Man ima skoz isto, to je finta. In smo ga navajeni tazga.

    Všeč mi je

  4. V bistvu je ta cela recenzija ena velika neumnost. Dream Sequence je izvzeto iz Flash Paradox-a enega najboljših arcov v stripih. Oklep iz Dark Knight Returns, spet zelo znanem Millerjevem delu, zgodba pa je priprava na Injustice Legue, kjer gre Superman na drugo stran, ko izgubi LL. Tako,da so v filmu 3 znane zgodbe iz DC cannona. Zato je tudi temačen film. Learn your DC before you speak.

    Všeč mi je

  5. Če pišeš recenzije, bi lahko poznal back story. Ker Dark Knight Return je zelo znana publikacija, kot Killing Joke. Iz teh izdaj črpajo režiserji ideje za Batmana že zadnjih 20 let.

    Butasto izgleda zaradi režiserja, ki se zanaša na CGI in ne na zgodbo. Če bodo pri DCU šli v smeri Injustice, ki je edina logična poteza po tem kar smo videli v BvS, zna biti še ogromno jeze in razočaranja v recenzijah. Ker tisto je šele dark in depresivno.

    Všeč mi je

  6. Edinega pravega gotskega in stripovskega Batmana sta ujela le Tim Burton in serija videoiger Batman: Arkham pa mogoče risanke ki še najlažje ujamejo strip. Affleck kot Batman je s kratkimi ušesi in kao nabildan bolj podoben jeznemu pitbulu kot netopirju.

    Všeč mi je

  7. Ma,če je film narejen dobro ni problem ta dark tone. Nolan in Burton sta to lepo zajela. Snyderju se pa jebe in samo,da je cgi in slow motion, pa je ves presrečen. Drugače pa od zgornjih treh, so le Guardiani ok film, z Deadpoolom so šli premalo v extrem in preveč v neko resno zgodbo. AntMan je pa čista kopija Iron Mana (eden redkih dobrih Marvelovih filmov) in Cpt.Amerika.

    Očitno bo DCU moral reševati Suicide Squad. Will Smith in Margot Robbie :(.

    Všeč mi je

  8. Dadacaca, od Burtona sem velik fan, Nolan mi ni kul, preveč realističen za stripovskega junaka.
    Uf, Deadpool je zlo ekstrem, je atentat na filme o superjunakih, če mene vpršaša.
    Prvi Captain America je sranje, drugi je noro dober. Pa Avengersi so meni kul, pa X-Meni tudi.

    Všeč mi je

  9. Burton je imel srečo,da je dobil v filme igralce, katerim so bili vizualno liki pisani na kožo.
    BTAS je tako ali tako najboljša adaptacija stripov. Že to, da so stripi potem kopirali serijo govori o njeni kvaliteti.
    Arkham serija je bila res narejena s srcem. Še isti igralci so posodili glasove kot v seriji. Res škoda, da niso to spravili na veliko platno. Drugače mi je pa Affleck kar super odigral Batmana.

    Zgoraj sem mislil IM in ne Cpt.A. Vidiš meni pa Avengersi ne sedejo, so preveč lahkotni in nobeden nikoli ne umre. (vsaj dokler jim pogodbe ne potečejo)

    Všeč mi je

  10. Tudi Nolan je dober,sam ni tistega DC fetiša kot ga bolje pokažejo risanke,vendar ima izvrstno kompleksnost,boljšo kot Burton. A jaz ostajam pri Arkhamu,čerav še nisem igral nobenega dela,mi je všeč slog,kompleksnost in ozračje ki nekako združuje elemente stripov,risank,Burtona in Nolana.

    Všeč mi je

  11. Dadacaca, no jo, ne samo srečo, pač odločil se je zanje, ker je vedel kaj bo komu pasalo. Tega danes mnogi očitno ne znajo več. Na razpolago je ogromno super igralcev, zato mi ni jasno zakaj izbirajo večkrat zelo napačne. Jesse je recimo super glumac, ampak ideja, da bo Lex, je zelo butasta, saj je premlad.

    Pa nimam pojma kaj te tvoje kratice pomenjo, saj napiši cel naslov, jebemti no 🙂

    Všeč mi je

  12. Tomo, Nolan je naredil kompleksne filme, to se strinjam, ampak ta kompleksnost meni v superhero filme ne paše. Očitno sem res old school, saj mi je najboljši superhero film še vedno prvi Superman z Reeveom, Pa seveda drugi Batman z Keatonom. Več od tega zame ni.

    Všeč mi je

  13. Obstaja še tv serija Gotham ko še ni bilo Batman oz ko je bil Bruce še mulc.Jaz ne razumem tega zakaj treba vsakih par let snemati reboote o Batmanu in Spidermanu.

    Všeč mi je

  14. BTAS -> http://www.imdb.com/title/tt0103359/

    Ma naredili so kar nekaj neumnosti s castingom.Lex & L.Lane sta čisto napačna. Pa tudi novi joker je razočaranje. Walton Goggins bi bil popoln za to vlogo.

    Denar nosijo,veliko denarja in to je to. Zgodbe so že napisane, like ljudje poznajo in vse kar rabiš je začetni kapital. Upajmo,da nekoč posnamejo R-verzijo Alan Forda in pa Zagorja.

    Všeč mi je

  15. Joj, kakšna recenzija pa je to, Iztok?
    V glavnem o filmu ne bom nič pisal, ker ga še nisem videl toda, da Iztok ne pozna dobro Batmanove preteklosti (bolj njegovih začetkov), ni nobena skrivnost. To sem opazil že pri recenziji Nolanovih Batmanov. Iztok, ko se ozirojo po stripih, risankah, igricah in podobnimi zadevami ti ni všeč, če je zadeva malo oddaljena od stripa ti spet ni všeč. Kaj bi ti sploh rad? Že po trailerju je bilo opaziti, da se ozirajo za stripom Franka Millerja The dark knight returns. In to zelo.

    Kakorkoli že, veseli me, da nekaterim, ne samo meni, ne potegne najbolj Marvelov humor. Hvala bogu, da niso poskušali posnemati zafrkantskega, neumnega humorja ter tempa Marvelovih filmov.

    Upam, da bo ta “universe” preživel. V dvomih za DC Universe sem od tistega trenutka, ko sem slišal, da novo zgodbo o Supermanu dela ravno Zack Snyder. Po mojem mnenju, ni prava oseba za takšne filme. Ko sem slišal, da bo imel pri Man of steel prste vmes tudi Nolan, sem si oddahnil. In je zanimiv film. Kakšen je Batman v Superman: Dawn of justice ne vem. Slišim pa več kritik kot pohval. Da pa nisem edini, ki ima slabo mnenje o Snyderju, pa na internetu obstaja tole:
    https://www.change.org/p/warner-bros-boot-zack-snyder-off-of-justice-league
    In tole:
    https://www.change.org/p/warner-brothers-remove-zack-snyder-from-the-dceu
    Pa še tole:
    http://movieweb.com/justice-league-director-zack-snyder-fan-petition/

    Je pa do mene prišla ta novica:
    http://blogs.indiewire.com/theplaylist/ben-affleck-has-written-the-script-for-the-solo-batman-movie-20160330
    In, ko smo že ravno pri Afflecku in pri DC universe:
    http://wegotthiscovered.com/movies/ben-affleck-currently-contracted-to-justice-league-movies-only-batman-v-superman-sails-past-500-million-worldwide/

    Več o filmu pa, ko ga vidim. Upam, da še ta teden….

    Všeč mi je

  16. Peter, ne da slišiš več kritik kot pohval, kritiki so film sesuli vsi po vrsti, zato je veliko presenečenje, da mu gre tako dobro pri zaslužku.
    Jebat ga, pač nisem fan teh stripov, priznam. Sem pa fan filmov od Burtona in Donnerja. In to so bili zame pravi filmi. Poglej jih še enkrat in primerjav s tem zdaj, pa boš videl kaj bi rad in kaj mi manjka.

    Dadacaca, Lane mene ne moti, ker ni nekaj pomembna in bi jo lahko igral kdorkoli, Lex pa je kult iz časov Genea Hackmana.
    Jared Leto bo po moje dober Joker, se pustim presenetit.

    Všeč mi je

  17. Batman mora biti tako temačen in resen, tudi v stripih je tak. Medtem ko je Spiderman premalo norčav, recimo v risani seriji so ga zadel u nulo. Res pa je, da je imel Keaton edino pravo Batmansko karizmo. Me zanima, kako bi odigral pod Nolanom.

    Všeč mi je

  18. U, TV serija Gotham mi je pavšalno še kr simpatična. V bistvu se ukvarja z origin-storyji od praktično vsh bolj in manj znanih ljudi v Batmanovem univerzimu. Jemlje pa neke svoje tejke, k se ne skladajo vedno s stripi — še zmer je pa dost kulskih trivia momentov, primer; Pingvinovga fotra igra isti igralc, kot ga je igral dvaindevetdesetga, v Burtonovem Batman Returns. Precej ma tud napak, ampak kljub temu — zanimiva serija.

    Se bi pa strinjal, da je nepoznavanje izvornega materiala za kritika kvečjemu prednost. Če se izkaže, da bi ga moral poznat, so to praviloma minus pike za film (/serijo/bilokaj).

    Všeč mi je

  19. Pepi, faking podpišem zadnji odstavek. Film mora stat sam zase, tako, da gledalec, ki ne bere stripov, s tem nima nobenih težav. Je pa kul, da ima tudi finte za strip fane, da jih prihaja zraven.

    Všeč mi je

  20. Celotna recenzija je sicer tako plitka, da bralca boli glavi in ostali so že izpostavili kje si zgrešil point, a sam bi dodal še nekaj.

    “Film na nek način funkcionira in nadaljuje špuro resnih, depresivnih in temačnih superjunakov”
    Batman oz Bruce Wayne je v osnovi eden najbolj temačnih stripovskih likov in vsakršna interpretacija izven tega se ne sklada z njegovim karakterjem. Kar je Snyderju odlično uspelo je ravno to, da je pokazal kako imperfekten in usodno zaznamovan lik Wayne v resnici je in da so vsa motivacijska dejanja, ki jih stori kot vigillante neposredno zaznamovana z njegovo tragično preteklostjo. Smrt staršev se odraža tako v njegovem življenju junaka, kjer skuša popraviti in preprečiti krivice, ki so se zgodile njemu, hkrati pa ni sposoben spraviti v red niti svojega zasebnega življenja in ostane socialno odmaknjem ter čustveno strt. Še en fascinanten leitmotif je krščanski underton, ki je povlečen naravnost iz del Frank Millerja. Miller si je ameriške superjunake večinoma zamišljal kot kristjane, saj so po njegovem mnenju samo katoliki lahko obenem maščevalci in pravičniki. Kot veš v filmu Batman z svojim znakom zaznamuje najhujše zločince kar v zaporu za njih pomeni tako rekoč smrtno obsodbo, torej se samozvano postavlja na mesto sodnika, višje sile (Boga), ki kaznuje zločinca (grešnika). Še ena stvar opažanja ob ponovnem ogledu filma je kako vrača vsako rano, ki je bila prizadejana njemu,samemu, svojemu sovražniku nazaj na popolnoma enak način (oko za oko). Za trenutek lahko ujameš tudi nekaj sakralne ikonografije, najbolj očitno takrat, ko se v grobnici pokloni staršem ali pa ob omembi njegove krvne linije.

    Še ena stvar glede Supermana. Superman se je dolga leta sicer upodabljal kot nek optimističen simbol ameriškega upanja, a je njegova osnovna zgodba v samem bistvu veliko bolj tragična in kruta. Ne samo smrt staršev, ampak občutek nesprejetosti, dejstva, da je na planetu polnim tujcev ter se mora odločiti na katero stran spada… to so izjemni zgodbeni elementi, ki, če bi se dejansko zgodili v realnosti, bi kakršnikoli čuteči osebi vzbudili izredno močne emocialne občutke.

    Luthor… zakaj bi gledali verzijo karakterja, ki ga vsi poznamo? Zakaj ne bi poizkusili nekaj novega, svežega, originalnega, bolj energetičnega? Všeč mi je bil njegova filozofska eksplikacija, občutek manjvrednosti ob liku Supermana, ki rani njegov božji kompleks in manični performance, ki me spominja na čase, ko so igralci negativne like igrali veliko bolj sproščeno, bolj odprto in z večjim smislom uživancije.

    Všeč mi je

  21. Iztok vem, da so ga kritiki čisto raztrgali samo moraš se nekaj zavedati. Ko je prišel ven npr. Back to the future, kakor jaz vem, so ga kritiki tudi raztrgali ali pa Nicholsonov oz. Kubrickov The Shining in, ko sva že pri Kubricku, tudi njegovo mojstrovino 2001:A Space Odyssey, ko je prišel v kino, naj bi ga kritiki najprej raztrgali. Vsaj pred nekaj leti sem bral o tem. In kaj je danes s temi filmi? V svojem žanru veljajo za velike klasike. Takih primerov je veliko. Verjetno Batman v Superman: Dawn of Justice ne bo nikoli klasika ampak želim povedati le to, da se kritiki tudi (z)motijo.
    Imam občutek da imajo kritiki dvojna merila in DC filme vedno postavljajo ob bok višjim standardom, medtem ko ob Marvelovih zmaskih tipa molčijo.

    Je pa Nolan naredil dobre filme a po drugi strani veliko sranje. Kdorkoli bi naredil naslednjega Batmana, bi bil pod pritiskom. Jebi ga, moje mnenje je, da je Nolan z svojimi filmi postavil previsoke standarde za te filme. Snyder verjetno poskuša isto “foro” kot Nolan ampak mu verjetno ne uspeva. Še vedno sem mnenja, da ni prava oseba za take filme in velika večina ljudi je istega mnenja. Mislim, da sem v ponedeljek ali v torek bral na tujih spletnih straneh, da si večina oboževalcev želi na stolčku DC filmov naslednje ljudi:Alejandro G. Inarritu, George Miller, Ang Lee, Darren Aronofsky itd. Vseh imen se niti ne spomnim.

    Pa še to: David je napisal:”Batman mora biti tako temačen in resen, tudi v stripih je tak.”

    Podpišem. Evoga, pa le eden to ve…. Na začetku je bil Batman zelo resen lik. Smešnega so ga naredili v 60-ih letih za serijo Batman (Adam West). Ampak to večina ne ve….

    Iztok je napisal: “Jebat ga, pač nisem fan teh stripov, priznam. Sem pa fan filmov od Burtona in Donnerja. In to so bili zame pravi filmi. Poglej jih še enkrat in primerjav s tem zdaj, pa boš videl kaj bi rad in kaj mi manjka.”

    Iztok, Burtonovemu malo, Batmanu Joela Schumacherja manjka veliko, Nolanovemu Batmanu manjka hudičevo malo (beri nič), Snyderjevemu Batmanu pa ne vem, ker filma še nisem videl….

    Všeč mi je

  22. Ja Miller in del Toro bi bila dobra izbira za nadaljnje DCU filme. Ang Lee bi znal biti preveč dolgočasen za svet superherojev. Bo še zanimivo to, v planu imajo namreč izdati okoli 10 filmov do leta 2020. Vprašanje pa je, kakšna bo kakovost le teh, če tako hitijo.

    Všeč mi je

  23. Super, vesel sem komentarjev AnžeG in Petra. Pač realno gledano bi vsakemu človeku pustilo posledice, tako psihične kot fizične, biti vigilant. Navsezadnje niti en superjunak nima zadaj nekega tragičnega dogodka. Superman je nezemljan, ki je izgubil svoj planet, svojo identiteto, kjer se je znašel med samimi “luzerji”, saj mu realno ne morejo nič, razen če ima kdo zelen kristalček. Spiderman je izgubil starša, a od vseh likov (govorim stripovsko) je najbolj norčav, tega je premalo v filmih, Batman je prav tako izgubil starša, ampak Spiderman je imel vsaj teto in strica. Batman pa “le” denar in Alfreda. V glavnem, od vseh vlog je res v nulo zadel samo Ironman, za katerega sem verjel da ima Downey dovolj močno karizmo, ampak da mu manjka dovolj, da bi bil “action man”. A me je popolnoma demantiral, model obvlada, škoda je le, da je vsak Ironman vedno slabši.

    No, da ne bom preveč zašel, v osnovi je bil že Burton zelo temačen, celo tako zelo, da ravno zaradi tega niso več želeli ponuditi Burtonu novih delov. Če bi njemu prepustili 3. del, bi Riddlerja igral Robin Williams, kar bi znalo biti vrhunsko. Prav tako bi igrala Michele kot Catwoman. Keaton pa je dejal, da sprva ni mislil zapustiti vlogo Batmana kljub odhodu Burtona, kasneje si je premislil, jaz dodajam na njegovo srečo.

    Všeč mi je

  24. David, jp, Burton je bil temačen, ampak ne realistično temačen kot novi Batmani in Supermani. To je zame problem. Burton je znal enkratno premešati fantazijski in realni svet, novi Batmani in Supermani pa se obnašajo kot da gre za filme po resničnih dogodkih.
    Williams bi bil super, a tudi Jim Carrey je bil enkraten.
    No ja, Keaton je po Batmanih le še vegetiral in padel v B ligo vse do Birdmana.

    Všeč mi je

  25. Iztok: “Ah, ne mi primerjat teh klasik z še enim filmom o superjunakih”

    Iztok nisva se razumela. Še enkrat preberi, kaj sem napisal…. In, ko smo že pri omenjenih filmih…. Roko na srce, Back to the future je slabši od marsikaterega filma o superjunakih. Ni pa slaba komedija. Ko samo pogledam, kakšne bedaste komedije danes snemajo Američani….

    David, me veseli, da vsaj eden (mogoče še eden ali dva) razume, kaj želim povedati.

    Jutri pa grem pogledat film….

    Všeč mi je

  26. No, pa sem film končno videl tudi jaz. Kaj reči o filmu? Uf,… Film ni tako grozen kot nekateri govorijo (predvsem ameriški kritiki!), da je. Ni pa spet perfekten film. Je O.K. in nič več. Nekako je vse, kar mora imeti superherojski film Zacka Snyderja.
    Bodimo pošteni:
    Ben Afleck ni slab Batman (boljši kot Bale). Toliko je bilo polemik o njemu a je zadevo odlično opravil.
    Henry Cavill je bil že v Man of steel dober, tukaj je zgodba ista.
    Jeremy Irons je odličen, pa kaj odličen perfekten Alfred, dostojna zamenjava za Michaela Cainea.
    Laurence Fishburne je bil dober.
    Diane Lane v filmu niti ni veliko, a je kar v redu.
    Holly Hunter je solidna.
    Pravtako je Amy Adams v redu.
    Gal Gadot je in bo dobra Wonder woman. Upam, da ne razočara….
    Kar se pa tiče Jesseja Eisenberga pa mi povejte, koga on sploh igra. V filmu je slišati ime Alexander Luthor torej je to:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Luthor,_Jr.
    Doomsday je slab.

    Kot sem rekel, zadeva ni tako zelo slaba. Moram priznati, da sem šel kar z nekim strahom v kino gledat film, a je zadeva dobra (a kot sem rekel, ni odlična). Še vedno stojim za tem, da Zack Snyder ni primerna oseba za takšne filme. Ne vem, kaj je Warner Bros.-u, da je dobil Snyder takšne filme v roke. Zadeva je gledana zaradi glavnih likov v filmu in to se mora Snyder zavedati.

    Batman in Superman bi morala biti številka ena v Justice league tako, da ne vem, kako bodo izpeljali zadevo okrog smrti, čeprav… Imam občutek, da Supermana sploh ni v krsti in verjetno glavna lika (Bruce Wayne in Diana Prince) to vesta. Ali ne? Ne predstavljam si Justice league brez Supermana. V glavnem gremo naprej, naslednja zadeva je Suicide squad. Zadeva mi dobro deluje. Film Wonder woman še snemajo, 11 aprila pa začenjajo s snemanjem Justice league.

    Torej:

    Všeč mi je

  27. Zanimiva sta ta dva posnetka na youtube, ko sprašujejo nekatere hollywoodske igralce kdo je boljši – Batman ali Superman. Zanimiva posnetka sta ravno zato, ker so spraševali tudi igralce iz Marvela ter nekatere starejše igralce kot so Robert De Niro, Silvester Stallone itd. Vprašali so tudi dva igralca iz DC Comicsa – Chris Pine (Wonder woman) ter Jessea Eisenberga (Batman v Superman:Dawn of justice).

    Batman vs Superman: Movie Stars Pick Their Favourite

    Batman vs Superman: Movie Stars Talk – Part 2

    Všeč mi je

  28. @Peter igra sina, saj omeni sredi filma, kako je bil foter v resnici psihopat, svetu pa se je predstavljal kot nek dober človek.

    Glede SS so pa začeli na novo snemati, da bo več šal in man temačnosti noter. Očitno se pri WB nekomu meša. Film pride ven avgusta, oni grejo pa na novo snemat scene. Da ne govorim, kaj jim je bilo, da so šli jokerju dajat profesionalne tatuje in napis “joker” na trebuh. Norost brez primerjave.

    Pa še novost BvS ima očitno rekordno slab drugi teden, poleg tega pa številke z vsakim dnevom vpadajo. Justice League bo kar fucked, če bodo imeli isto formulo kot v BvS.

    Všeč mi je

  29. dadacaca, rekorden padec ravno ni je pa kar hud (v negativnem smislu)…. Sicer pa ja, Jesse Eisenberg ne igra Lexa Lutherja. To sem želel, da Iztok ve.

    Všeč mi je

  30. Navsezadnje je sin od Lexa igral v seriji o supermanu, pozabil sem naslov serije. Mi je pa zanimivo, da je v stripu mali Lex sin Lexa Lutherja in Louis Lane. Torej tudi Superman ni Superman, ko ga je pa njegova Lane varala haha 🙂

    Kakorkoli že, materiala iz stripov je ogromno, bil bi vesel, če uspejo vsaj enga junaka dat od prvega do zadnjega dela tako kot je v stripih, ker so res zanimivi in polni enih preobratov.

    Všeč mi je

  31. Pa je prišlo pri Warner Bros do nekaterih sprememb. Wonder Woman bo v kino prišla dva tedna prej, Flash leta 2018 pa en teden prej. Sta pa v načrtu dva filma iz DC Comics.

    Trenutno je stanje takšno:
    Man of Steel – June 14, 2013
    Batman v Superman: Dawn of Justice – March 25, 2016
    Suicide Squad – August 5, 2016
    Wonder Woman – June 2, 2017
    Justice League Part One – November 17, 2017
    The Flash – March 16, 2018
    Aquaman – July 27, 2018
    Untitled Movie – October 5, 2018
    Shazam – April 5, 2019
    Justice League Part Two – June 14, 2019
    Untitled Movie – November 1, 2019
    Cyborg – April 3, 2020
    Green Lantern – June 19, 2020

    Katera-dva filma sta to, ne vem. Sumim pa, da je en solo film o Batmanu, drugi pa zna biti solo Supermanov film. Ali pa mogoče Suicide Squad 2? Ugibam…

    Všeč mi je

  32. Suicide Squad 2 pride predvidoma 2019, pa Ben Affleck povedal, da bodo snemali nek film o Batmanu, a datuma ni še, ker so itak šele 6.4.2016 dali ven informacije. Za ta samostojen film o Batmanu se ve samo, da on igra Batmana in da je v ekipi piscev, kar mi ni niti malo všeč oz. ne vem kako bo on zadevo spacal skupaj. Bi pa se naj sam bojeval proti Red Hoodu, Jokerju in Nightwingu. Nolan je že zavrnil sodelovanje, tako da bo verjetno prevzel kar Ben Affleck vlogo režiserja.

    Všeč mi je

  33. SS2 bodo po moje najavili šele, ko si bodo povrnili stroške z enko. Tako,da tista neimenovana projekta bi znala biti Batman in še en Superman.

    Da bo imel Afflack vse niti v rokah je pa dobra novica, kajti on in njegova ekipa so svetlobna leta pred Snyderjem in Goyerjem, ki sta napačna za to franšizo. Nolan pa itak vleče % za nič dela, saj je producent filmov.
    Red hood zgodba bi bila dobra,če jo bodo znali realizirati. Samo vprašanje je,a bodo šli delat red hood = robin ali red hood = joker.

    Všeč mi je

Komentiraj