DEADPOOL

Deadpool nadaljuje špuro filmov Guardians of the Galaxy in Ant-Man, se pravi filmov, kjer so superjunaki sproščeni, nezateženi in zabavni. Ta špura je nujna, če hočejo superjunaki preživeti. Ta špura je obvezna za ravnovesje v Marvelovem in DC Comics svetu. In Deadpool, ta atentat na filme o superjunakih, je vse tisto, kar recimo Fantastični štirje niso. Vse tisto, kar mi sede pri takih filmih. In vse tisto, kar bi morali biti filmi o superjunakih. Jebeš zatežene, resne in depresivne superjunake, ki bi rabili psihiatra. Jebeš globoke, dramske in kompleksne filme o superjunakih, ki imajo idejo, da si zaslužijo celo oskarja. Film o superjujaku mora biti tak kot je Deadpool. Odštekan, nor, divji, zabaven in kul. Tak, da gledalca sprosti in nasmeji. In tak, da ga istočasno seveda sesuje z briljantnimi posebnimi efekti in enkratnimi meta štosi, kjer uživa tudi Ryan Reynolds, rojen za naslovno vlogo. Več kot priporočam ogled. Plus Gina Carano v vlogi fukabilno in nasilno zlobne Angel Dust.

Ocena: 8/10

DEADPOOL

8 thoughts on “Deadpool

  1. Filma še nisem videl samo po trailerju sodeč mi deluje Deadpool preveč otročji film. V glavnem, film za otroke. Žal, Marvelov humor (ali kot ti praviš t.i. sproščenost, nezateženost) pri meni žal ne vžge. Mi ne potegne. V glavnem, humor (filmi) za otroke. Vem, ti si mnenja, da morajo biti superherojski filmi smešni in sproščeni (zakaj že?) samo Marvel za mene dela to napačno. Mogoče bi se morali malo pogledati, če že govorimo o dobrih humorističnih superherojskih filmih, po Burtonovem Batmanu. To, kar pa dela Marvel, je pa preveč otročje.

    Še najboljši Marvelov filmi zame so: Captain America: The first avenger, Captain America: The winter soldier, Thor, Thor: The dark world torej 4 filmi. Pogojno ampak zelo, zelo pogojno Marvel’s The Avengers in Avengers:Age of ultron

    Žal, sem bolj na strani konkurence – DC Comics. Žal… So bolj realni, bolj se lahko človek poistoveti itd. Pa še Supermana in Batmana imajo. Ne vem kakšen je Batman v Superman: Dawn of justice. Sem slišal oz. sem prebral, da kritike v ZDA niso najboljše. Sam pa upam na najboljše. Žal, v tem trenutku vesolje DC Comicsa ni v pravih rokah. Ne vem, če je Zack Snyder prava oseba za takšne filme ampak o tem prihodnjič.

    Všeč mi je

  2. Kot sem rekel, trailer mi tako deluje. Kakšen je film, pa ne vem, ker ga še nisem videl…. Sem pa mnenja, da Marvel pretirava s humorjem. Dajmo malo več drugih stvari, ne samo humor in bum, bum, bum….

    Všeč mi je

  3. Peter, bolj falit ne bi mogel s komentarjem. Deadpool ni namenjen otrokom, je eden redkih superhero filmov z R ratingom, saj je poln vulgarnosti in nazornega nasilja. Tudi o liku vidim, da nimaš pojma, saj je Deadpool od nekdaj zajebantski antijunak, ki se ironično norčuje iz sveta superjunakov.

    Všeč mi je

  4. Zdaj sem končno videl tako prehvaljeni film Deadpool. Ne morem pomagati toda Marvelov humor mi ne sede, žal… Mi je resen DC Comisc bolj všeč…
    Malenkost boljši od še ene Marvelove katastrofe Ant-Man a zame še vedno premalo zanimiv. Premalo zgodbe, veliko butastega Marvelovega humorja in velika značilnost Marvelovih filmov – veliko bum-bum-bum in premalo zgodbe…

    Ne trdim, da je Batman v Superman: Dawn of justice mojstrovina, toda ameriški kritiki so ta film čisto skritizirali, to sranje pa hvalijo? Ne vem, ali je z mano nekaj narobe ali z njimi…. Man of steel je mojstrovina proti tem…. Še vedno ostajajo najboljši Marvelovi filmi: Captain America: The winter soldier, Thor: The dark world, Thor, še gledljiv je Captain America: The first Avenger. Solidna ampak samo solidna sta oba filma The Avengers. Ostalo no coment!

    Všeč mi je

Komentiraj