MACBETH

Od tega filma se je pričakovalo veliko. Michael Fassbender kot znameniti Shakespearjev junak Macbeth in Marion Cotillard kot njegova Lady. Kombinacija, ki ne more zgrešiti. Me je pa skrbel režiser Justin Kurzel, ki je totalni novinec brez pravih izkušenj. Imel sem prav, film je butnil v kina povsem nevidno. In iz dvoran nato na tak način tudi izginil. Kot da ga sploh ni bilo. Kot da Michael Fassbender v vlogi Macbetha ne zanima nikogar. Problem je, da se film sprehaja med artom in komercialo. Da je temačen, zlovešč in depresiven, hkrati pa razkošen, epski in akcijsko naravnan. Hollywood in anti Hollywod v enem, če hočete. Finale in uvod sta super, vmes pa se malce vleče in dolgočasi. Sicer pa, le zakaj bi leta 2016 spet potrebovali dramatizacijo Macbetha?

Ocena: 5/10

THE BOXTROLLS

Sila povprečna in kljub dokaj izvirni ideji precej nezanimiva animiranka, ki hoče furati špuro Tima Burtona in biti hkrati tudi userfriendly. Slaba kombinacija in razočaranje. Sicer pa zgodba o siroti, ki spozna svet bizarnih podzemnih škratov, ki zbirajo smeti.

Ocena: 4/10

CITIZENFOUR

Vem, da je tale doku o žvižgaču Edwardu Snowdenu sila pomemben, toda meni osebno ni potegnil. Ne kot tematika, ne kot nekaj, kar bi me prepričalo in fasciniralo. Nimam kaj, sem pač naivna budala.

Ocena: 5/10

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s