THE EQUALIZER

The Equalizer, najnovejši film Denzela Washingtona in Antoinea Fuque, ki sta se srečala že v zelo dobrem Dnevu za trening, se začne prepričljivo, zanimivo, elegantno in tako, da gledalec pade v dogajanje. Četudi zgodba moškega, ki pravico vzame v svoje roke in pobija kriminalce, v našem primeru ruske mafijce, ki mlada dekleta silijo v prostitucijo (med njimi je tudi Chloe Grace Moretz, ki se Denzelu še posebej zasmili), ni nova, uvodna ura s tem nima težav. Tudi zavoljo Denzela, ki je esenca skuliranosti in je za take vloge rojen. Prav zato je škoda, da se film potem spremeni v totalno sranje. V perverzni šov Jasona Voorheesa, v idiotski slasher, ki v taki zgodbi nima kaj iskati. To ni katarza za gledalca, to je mučenje gledalčeve inteligence in rušenje vsega dobrega, kar je film dosegel pred tem. Ni panike, da Denzel hladnokrvno pobija negativce, panika je, ker začne to početi brez poante, serijsko in za hobi. Kot Jason Voorhees in Michael Myers. To je res bedasto in zavoženo do konca. To uniči kvaliteto in cel film, ki je poleg tega tudi močno predolg in zato čez čas dolgočasen in razvlečen. Plus Marton Csokas, ki se zelo solidno izkaže v vlogi glavnega nepridiprava.

Ocena: 3/10

Sony_TheEqualizer_UKQuad

8 thoughts on “The Equalizer

  1. V četrtek sem si šel ogledat v kino omenjeni film. Se strinjam z oceno, negativec ki ga omenjaš je bil res odličen, le da mu niso dali večjih možnosti v spopadu z Denzelom. Cel film je bil prikazan za izjemno sposobnega, na koncu pa kot, da ni bil niti blizu Denzelu, čeprav je bil. Izbiral sem med Lucy in tem filmom, upam da je Lucy boljši film.

    Škoda, ker oba glavna sta obetala veliko in tudi naredila svoje z oceno odlično, a film v celoti pa…nič, grem gledat najnovejši X Men in Sabotage. Lep vikend želim.

    Všeč mi je

  2. Se strinjam…film odlocno predolg..ne vejo kaj bi radi sploh dosegli.
    Najprej ko odsteva sekunde v začetnem pretepu…poanta?
    Kaj štopa nonstop na uri?

    Film je Punisher varijanta, Samo da mi je bil Punisher ql.

    Všeč mi je

  3. ja film res ni zelo dober je soliden; strinjam se z vsem kar si rekel;
    predolg, zaradi tega pade tempo, na koncu postane preveč maščevalen in brutalen, v posameznih delih zelo malo besedila, tišina….

    jasno je pa Washington odličen igralec, ki vseeno dobro zvozil, Csokas tudi zelo dobro;

    Razlika med Maščevalcem (2004, Jane, Travolta) in tem filmom je ta, da da v maščevalcu njemu pobijejo družinske člane in ne preostane me drugega kot da jih razfuka. In Tomas Jane naredi to brutalno ampak s slogom tako da še gledalci želimo da jih uniči. Denzel Washington to naredi bolj v slogu grozljivk.

    6,5/10

    Všeč mi je

Komentiraj