Nekoliko preveč user friendly, a vseeno gledljiva in solidno zabavna družinska komedija, kjer se za naklonjenost otrok Linde Cardellini udarita Will Ferrell in Mark Wahlberg.

Ocena: 6/10

Kemija med Iceom Cubeom in Kevinom Hartom je izjemna in dovolj močna, da si je Ride Along zaslužil nadaljevanje,je pa res, da ni presežka in nekih posebej izvirnih štosev, ki bi si jih gledalec zapomnil vsaj za kak teden ali dva. Solidna akcijska komedija torej. Okej buddy buddy formula, kjer se naša junaka podata na lov za kriminalcem Benjaminom Brattom in vmes nabašeta še na Olivio Munn ter Kena Jeonga.

Ocena: 6/10

Edina ogleda vredna sekvenca v tem posranem dramskem trilerju so nabrekle bradavičke Taraji P. Henson, nepozabne Cookie Lyon iz serije Empire, ki jo te dni spet požiram kot po tekočem traku. Vse ostalo je beden kliše, vse ostalo je film, ki bi ga morala Idris Elba, psihopatski pobegli morilec, in Taraji P. Henson, mamica, ki ostane sama doma, spustiti že ne začetku kariere.

Ocena: 3/10

Amy Poehler in Tina Fey, če hočete, tudi Maya Rudolph, si vsekakor zaslužijo boljši in izvirnejši film, ne pa le recekliranje žurka komedij, ki smo jih v zadnjih letih videli vsaj sto. Škoda talentov za take filme, škoda časa za gledalca, ki je pričakoval boljši material.

Ocena: 5/10

Niti bog nam ne more pomagati pri takih filmih. Pri takih mizernih poskusih parodiranja aktulnega hita, ki je bil že sam po sebi tako slab, da ni bil drugega kot parodija. To, kar nista uničila Aaron Seltzer in Jason Friedberg, avtorja najbolj posranih parodij zadnjih let, uničuje sedaj Michael Tiddes, ki mu je scenarij pomagal napisati glavni igralec Marlon Wayans, član klana Wayans, ki je padel na dno. Nič od nič, plus Kali Hawk, s katero sem se pred leti, ko še ni bila zvezda, na MySpaceu dogovarjal za intervju. Hvala bogu, da ni ratalo. Bilo bi mi nerodno.

Ocena: 1/10

PRIDE

Zelo pomemben film, ki nas pelje v osemdeseta, ko so se geji in rudarji skupaj borili za svoje pravice. Prelomni momenti za gejevsko skupnost, torej. Zapakirani v simpatično, gledljivo in kljub temu dovolj resno ter kompleksno resnično zgodbo, ki si je več kot zaslužila filmsko dramatizacijo.

Ocena: 7/10

Brez zamere, ampak v tem hvaljenem in kao očarljivem filmčku nisem zaznal kaj dosti dobrih stvari. Kuharska zgodba je bila na podoben način prikazana že v neštetih filmih, eksotika lokacije ravno tako, ljubezenski momenti tudi, skratka, le kliše, ki se vleče in uspava gledalca s kilometrino.

Ocena: 5/10

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s