LOTTERY TICKET

Okej komedija za zabijanje prostega časa in zgodba o mladeniču (Bow Bow), ki na loteriji zadane bajno vsoto denarja, kar pomeni, da bi se radi lokalni pobalini dokopali do njegovega zmagovalnega listka, mularija s ceste pa do njegove pozornosti. Jp, poba čez noč postane zvezda svoje ulice in vroča roba za sponzoruše, ki ga prej niso niti povohale. Solidno prikazan oris situacije, kjer revni mladenič nenadoma obogati. In presenetljivo dobra, zabavna ter prepričljiva vlogica Ice Cubea, ki odigra ostarelega boksarja. Dramaturgija za take vrste film niti ni tako zelo slaba, zato je škoda, da manjka nekaj kvalitete, ki jo debitantski režiser Erik White nadomesti s klišeji neštetih temnopoltih komedij.

Ocena: 5/10

TAKERS

Dovolj dinamična, gledljiva in žanrsko dovolj zanimiva zgodba o skupini karizmatičnih roparjev, kjer presenetljivo okej pozirata tudi glasbenika T. I. in Chris Brown. Sprva nekoliko preveč predvidljiva, napihnjena in klišejska kriminalna akcija, ki pa okvire žanra uspešno preseže v zaključnem obračunu z rusko mafijo in v skrajno adrenalinskem podenju Chrisa Browna, ki ga lovita policista Matt Dillon in Jay Hernandez. Paul Walker je lesen in prozoren, je pa zato Hayden Christensen toliko boljši. The A-Teamje bil zanič, Takers pa je povsem solidna žanrska zabava, ki ciljne publike ne pusti na cedilu.

Ocena: 7/10

13

Po skrajno zmedenem in poceni uvodu, kjer gledalec nima pojma, zakaj mu film prikazuje tako veliko različnih in nezanimivih junakov, nas čaka odlično narejena in živce parajoča reciklaža Lovca na jelene. Natančneje, prizorov ruske rulete, ki so bistvo tegale presenetljivo dobrega filmčka, sicer rimejka francoskega originala 13 Tzameti, ki ga je prav tako režiral Gela Babluani. In pozor, v prvi vrsti stoji hudičevo zvezdniška zasedba, ki jo sestavljajo Mickey Rourke, 50 Cent, Michael Shannon, Jason Statham, Ben Gazzara, Ray Winstone in David Zayas, ki me zadnje tedne navdušuje kot Angel Batista v seriji Dexter. Kaj za vraga tako zelo znana imena počnejo v tako zelo neznanem filmu? Nimam pojma, rekel pa bi, da jih režiser Babluani zelo spretno in spontano vodi skozi različne prizore. Čeprav gre za hollywoodski rimejk, je bilo budžeta premalo, kar je dobro, saj film ohranja avtentično atmosfero in gledalca prepriča, da kupi zgodbo o skupini bogatašev, ki na tekmovanje ruske rulete pripeljejo svoje favorite, ki stojijo v vrsti in upajo, da jim nasprotnik ne bo pognal krogle v glavo.

Ocena: 7/10

GUN

50 Cent, no ja, gospod Curtis Jackson, zadnje čase filme štepa kot po tekočem traku. V enih je stranska, v drugih pa glavna vloga. Resda se trudi, toda žal še vedno ne zna igrati. Tu in tam mu rata kak dober moment, v glavnem pa je lesen pozer, ki očitno nima talenta za igralca. Kakorkoli že, tokrat igra dilerja z orožjem, ki je trn v peti policiji in konkurenci, saj ne jebe sistema. Zgodba je seveda kliše, kjer tudi Val Kilmer in James Remar igrata izjemno slabo. Kjer je vse skupaj na ravni povprečnega črnskega filma, v katerem ponavadi nastopajo razni raperji, ki podoživijo svoja gangsta besedila. Plus Danny Trejo v vlogi latino mafijca, ki hoče pretentati 50 Centa.

Ocena: 3/10

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s