BRIDGE OF SPIES

Steven Spielberg zna, tu še vedno ni nobene dileme. Tom Hanks tudi, vedno znova. Pa Mark Rylance je kot ruski vohun več kot izvrsten. Zgodba iz časa hladne vojne ravno tako zanimiva, skratka, gledalec se hitro zave kvalitete tega filma. Je pa po drugi strani problem fatalno predolga minutaža, ki dogajanje upočasni in po nepotrebnem razvleče. Tudi s spektakularnimi sekvencami z letali, ki so čisto izven konteksta, če prav pomislim. Spielberg bi moral film skrajšati za pol ure. Ker ga ni, je ostal na pol poti. Na meji med dobrim in dolgočasnim filmom. Ali še bolje, dal nam je dober film, ki ga uniči dolgčas. Škoda.

Ocena: 6/10

Bridge-of-Spies

 

2 thoughts on “Bridge Of Spies

  1. Zelo dober film, vedno zanimiva tematika, napeto dogajanje in vrhunski dialogi. Ja, se pa strinjam s tem da je film predolgi in pade tempo in napetost…meni pa letala niso odveč, pašejo v kontekst. Tom Hanks je tako ali tako legenda in eden najboljših igralcev – super!!.Komaj čakam letošnji Inferno – njegov tretji film od dr. Robertu Langdonu!
    Vrhunsko tudi Mark Rylance, ki je odigral najboljšo vlogo do zdaj! Zaslužen Oskar (prav navijal sem zanj, s vsem spoštovanjem do Stallona, ampak Mark je bil “nad oblaki”!!) Nase je opozoril že v Gunmanu, kjer je igral negativca.
    Ocena 6 je krepko prenizka za ta film 🙂 Vse razen minutaže je štimalo. 😉
    Ocena: 8/10

    Všeč mi je

Komentiraj