jupiter_embed_2

JUPITER ASCENDING

Jebeš hejterje, Jupiter Ascending je zelo zabavna, zanimiva, vizualno osupljiva, atraktivna, izjemno gledljiva in z enkratno akcijo ter posebnimi efekti napolnjena znanstveno fantastična pustolovščina. Andy in Lana Wachowski sta vizionarja, avtorja, ki si ne pustita vzeti sanj, kar jima štejem v velik plus. Malo nazaj sta posnela podcenjeni in izvrstni Cloud Atlas, zdaj sta posnela podcenjeni in dovolj prepričljivi Jupiter Ascending. To Vojno zvezd, ki suvereno, samozavestno in skulirano krmari vse mogoče vesoljske norije. Itak, Eddie Redmayne je enkraten in bizarno strašljiv kot zlobni Balem Abrasax. Mila Kunis je čisto okej kot pogumna “izbranka” Jupiter Jones. Channing Tatum je kul kot bojevnik Caine Wise. Sean Bean je zelo fajn kot njegov kolega Stinger Apini. Pestra druščina, ni kaj. Res ne vem, zakaj kritiki tako težijo, res nimam pojma, zakaj so jim gledalci nasedli in zasrali tako imenovani opening weekend. Že zaradi čebel in poročne obleke Mile Kunis se splača videti ta film, jebemti no. Pa zaradi drsanja po luftu. Pa zaradi premnogih odlično zrežiranih sekvenc, ki jim je veliko platno res zelo naklonjeno. Podpiram ta film. Močno.

Ocena: 7/10

Jupiter-Ascending

5 thoughts on “Jupiter Ascending

  1. Zgleda, da sta Wachowski brata oziroma brat in sestra po novem, padla v nemilost industrije. Zakaj je temu tako vedo samo izbranci. Lahko da jih moti sprememba spola pri Lani, lahko da jih živcira, ker snemata samo ZF ali pa sta preprosto pred svojim časom.

    V naslednjem letu se bo videlo, če ju bo TV sprejel, ko pride na male ekrane njuna nanizanka. Vsekakor se pa bojim, da bosta počasi zgubila zaupanje invenstitorjev za 100+ milijonske projekte, ker enostavno ne prinašajo dobička oziroma ga prinašajo premalo glede na vložek.

    Všeč mi je

  2. Ma to je tak bulšit od filma, da ne moreš verjet. Jebeš hejterje – mogoče ti ja, ker to niso hejterji ampak tisti, ki imajo malo možganov in razlikujejo dober film od dreka. Cloud Atlas ni bila neka mojstrovina, ampak je pa svetlobna leta pred tem.

    Všeč mi je

  3. Videl film in priznam, da sem bil razočaran. Zelo razočaran. Film mi ni v bistvu čisto nič dal. Ne vem Iztok, kaj vidiš v tem filmu. Zgodba slaba, igra slaba, efekti slabi…. Ne morem verjeti, da gre Eddie Redmayne po poti stare slave in je zanič. Sploh ne morem verjeti, da je bil v The theory of everything vrhunski (pogojno še v My week with Marilyn).

    Zelo, zelo slabo

    Všeč mi je

Komentiraj