BIG EYES

Za Tima Burtona precej običajen film, ki pa očara, navduši in pritegne gledalca že na samem začetku, ko kamera prvič ujame slikarko Margaret Keane (izvrstna Amy Adams), kultno umetnico, ki je zaslovela s slikami otrok z veliki očmi. Itak, zgodba prikaže njena najbolj burna leta, ko ji mož Walter Keane (pretirani in malce neprepričljivi Christoph Waltz) ukrade slavo in si pripiše zasluge za njene slike. Pač zato, ker naj bi bil boljši biznismen in ker ženske v umetnosti nimajo kaj iskati. Margaret igro najprej sprejme, nato pa vendarle pošteka, da je Walter patološki lažnivec, ki jo pelje v prepad. Tim Burton zna. Tudi tokrat, ko se loti sila netipičnega filma in poklona umetnici, ki si tak poklon nedvomno več kot zasluži. Dober film.

Ocena: 7/10

Big-Eyes-restaurant

2 thoughts on “Big Eyes

  1. Zelo dober film. Kar malo podcenjen. Amy itak odlična in bi si zaslužila vsaj nominacijo za oskarja in zelo všečna pesem Lane del Rey – Big eyes.

    Všeč mi je

  2. Amy mi deluje v vseh filmih malo preveč zmedena, ampak ok njena ljubkost paše k njenemu karakterju poleg. Christoph Waltz pa je malo tistega kar uporablja pri Tarantinu uporabil pri tem filmu (zame nemoteče).

    No Iztok to je bil poleg filma Focus film, ki sem si ga ogledal sam v dvorani.

    Všeč mi je

Komentiraj