THE MARTIAN

“Fuck you Mars.”

Marsovec je lep dokaz, da je legendarni Ridley Scott še vedno v izvrstni formi. Tudi dolga minutaža ne moti, če prav pomislim, saj se vedno dogaja kaj zanimivega, pa Matt Damon je izvrsten kot že dolgo ne. Dober, zanimiv, drugačen in prepričljiv film, povedano na kratko. Prav zato je škoda za zadnjo četrtino, za vrhunec, ki ga dejansko ni. Za sekvence reševanja s posadko, ki se obnaša kot da pje kavico ne pa da rešuje svet. Okej, morda jim je vse skupaj rutina, morda se je hotel Scott popolnoma izogniti patetiki, toda to zame ne štima. Tak dolg film si ne sme privoščiti takega umirjenega in tihega vrhunca, kjer ni pravih emocij in pravih raztur prizorov. Gravitacija s Sandro Bullock je super double bill, je pa tudi dosti boljši film. O tem ni dvoma. Marsovec je vsekakor vreden ogleda, je pa kanček precenjen, če povem direktno in brez nabijanja.

Ocena: 7/10

384bff5442205052f19dcc2484551ac17be549fe

8 thoughts on “The Martian

 1. Meni vse skupaj meji na komedijo. Film je močno precenjen. Glavni junak se mi sploh ne smili…ni nekaj videt da bi trpel. Posadka se vrat na nos odloci ko jebe druzino doma mi bomo se ostali v vesolju 500 dni da resimo njega.
  Na koncu mi je bilo skoraj vseeno ce bodo ga resli al ne. Kot pravis je Gravity dosti boljsi dosti boljsi ucinek prostranega vesolja. V tem filmu pa sploh ni videt da bi imelo vesolje kak vpliv na njih.
  A ni bilo na zacetku receno da ta “hisa” ki je zgrajena na Marsu bi naj zdrzala samo 30 dni oz cas ki je bil planiran za misijo?
  Od kod mu kisik? Na zacetku jamra da kisika nebo dovolj dolgo. In potem je na Marsu ne vem kak dolgo.
  Vse skupaj jemlje tako zlahka kot da mu nihce nic ne more…sj pravim komedija. Tom Hanks dosti boljse prikaze trplenje v Brodolomu.
  In glede hrane…kr tak se prilagodi da dnevno poje 1/4 obroka…
  Nikakor ne gre ta film “skupaj”. Ni mi zal da sem dal 7e da sem ga pogledal v kinu…samo ni to to.

  Všeč mi je

 2. Saj je bilo ves čas dokaj zabavno, ja. Namerno po moje. Pač sprijaznil se je z usodo in zaživel na Marsu 🙂 To mene ni motilo.
  Kisik je imel v tisti “hiši” očitno neomejeno. Nisem se obremenjeval s tem več. In tudi z logiko ne.
  No ja, močno je shujšal. Ne pozab na tisti prizor, ko ga pokaže nagega od zadaj. Zelo zdelan je.

  Všeč mi je

 3. Super, komaj čakam. Ja, ena boljših trilogij zame, No tudi zaradi vidika nostalgije. Malo Ironije, film sem si pogledala teden dni nazaj, vse dele, ne vedoč, da bo v tem tednu obletnica. In Glej ga zlomka, ravno zdaj pa obletnica prvega dela, in seveda datuma, ki je omenjen v Drugem delu. Drugače pa moj naljubši del , drugi. ;)!

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s