disney-just-released-a-new-star-wars-episode-vii-trailer-and-its-incredible

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS

Če ni tole najbolj pričakovan film vseh časov, potem ne vem kateri je, jebemti. Ma kaj film, dogodek in začetek nove generacije fanov, ki bodo spet končali sedemdeseta. Super kombinacija nostalgije za stare fane in super apdejt za mladino, ki je dobila novo klasiko. Z vsemi običajnimi osumljenci, kjer največ mravljincev seveda prebudi Harrison Ford, ki je kot Han Solo spet izjemno kul. In Carrie Fisher, naša Princesa Leia, joj kako fino jo je spet videti na velikem platnu. Med njima je taka kemija kot leta 1977. Taka nostalgija, da gledalcu, ki da kaj nase, pride bolj kot pri najbolj norem fuku. Nova Vojna zvezd, kjer so super tudi vsi novinci (najboljša je Daisy Ridler kot Rey), je čisti pornič. Čisti hard core filing za tiste, ki so rasli z originalno Vojno zvezd in se zavedajo njenega pomena za pop kulturo. Okej, je sesula male filme, toda ratala je tako zelo vplivna in prelomna, da človek komaj verjame.

Daisy-Ridley-as-Rey-in-The-Force-Awakens

Velik fan prvi treh filmov, ki sem jih sredi devetdesetih v prenovljeni različici seveda videl v kinu. Novi trije niso tako dobri, še posebej prvi precej šepa, sta pa drugi in tretji čisto okej in dostojno nadaljevanje. Je pa tale novi najboljši po prvih treh. Tako zelo dober, prepričljiv, gledljiv in žanrsko zmiksan, da gledalec res uživa in da ga na koncu seveda vrže overdose. Zakaj, naj ostane skrivnost, da ne pokvarim vsega. JJ Abrams je delo opravil odlično in dosti bolje kot bi ga verjetno George Lucas, ki s tem filmom, kolikor mi je znano, ni imel kaj dosti. Le blagoslovil ga je na projekciji. Itak, kaj pa drugega.  Jp, starši so imeli leto 1977, frocovje pa ima leto 2015. Hell motherfucking yeah!

Ocena: 8/10

t1214starwars5

39 thoughts on “Star Wars: The Force Awakens

  1. Gledala v nedeljo. Glede na švoh predfilme (no, Sith je bil kar v redu) precej boljši. Stara garda seka : Han Solo in (po novem generalica) Lea še imata kemijo, pa še drugi stari znanci. Harrison Ford lastnoročno dvigne nivo filma in raztura.

    Zgodba res vleče na New Hope, a ni slab reboot. Kyle Ren je dober negativec in dobili smo tudi ženskega recimo temu Vaderja.

    Novi igralci so boljši, vsaj zame, od precej lesenega Anakina in Padme v prvih treh filmih sta Finn in zlasti Rey boljša. Majhnen minus, ker bo moral drugi del odgovoriti na mnogo vprašanj (Zakaj je Luke izginil in še bolj, zakaj ga iščeta obe strani ? Od kod Rey taka povezava s Silo – med fani že kroži teorija, da je Lukova hči ? Sta Rey in Finn bolj povezana kot mislimo, glede na to, da oba izhajata iz zapuščenih družin in oba čutita Silo ? če omenimo samo glavna) pa ker se ne morejo odločiti ali bo Finn par z Rey ali je bolj comic relief…pa en večji, kjer je umrl en najbolj priljubljenih likov. Scena kljub temu presenetljiva, ker sem bila prepričana, da bo Kylo Ren prestopil na dobro stran, on pa bo umrl na begu. Ali pa da bo on razstrelil novo “Death star” in se žrtvoval.

    Všeč mi je

  2. Jp, novi igralci so veliko boljši kot v prejšnjih treh, kjer so res šepali. Pa novi robotek je zakon.
    Rey je očitno jedi, druge razlage ni.
    Pa bog ne daj, da je res umrl!

    Saj so povedal zakaj je Luke izginil. Han Solo lepo razloži.

    Zakaj ženskega Vaderja? Njegov sin je kar fajn Vader.

    Všeč mi je

  3. Aja saj res…Luke je izginil, ker je učil Kylo Rena in ga je potem izdal/šel na temno stran.

    Ja, BB robotek je super.

    Ja, pač po izgledu spominja na Vaderja tudi ta ženska.

    Ufff, ta bi bila huda. Da res ni umrl ? Na to možnost nisem pomislila…po eni strani se mi zdi škoda, da bi se vrnil samo za en film. Po drugi strani pa ne vem, kako bi logično razložili to sceno in da ni mrtev. No, bomo pač izvedeli v nadaljevanju.

    Všeč mi je

  4. Ja, Kylo Ren je pač ranjen, saj na koncu reče mojster Snooke, naj ga pripeljejo, da bo končal urjenje.

    Hja, napisan že. Lahko, da bo samo kak flashback s Hanom.

    Tudi mene zanima, kakšna bo vloga za Del Tora.

    Všeč mi je

  5. škoda da ne igra še Billy Dee Williams v vlogi jebačkega Landa tako kot je bilo sprva rečeno.Pa Jabba naj bi imel potomca,pa kje so one seksi plesalke iz Jedijeve vrnitve…..

    Všeč mi je

  6. Jaz tudi,pa tudi Obi Van Kenobi mi je dober,vendar preveč naiven kot njegov mentor iz enke,medtem ko je bil Yoda skeptičen tako do Anakina kot do Lukea.Bilo bi pa zanimivo če se izkaže da je Finn sorodnik Macea Winda ki je bil prav tako strog jedi kot Yoda.

    Všeč mi je

  7. Kako je možno, da Rey brez treniranja v Sili lahko premaga Rena, ki se je učil pri Luku Skywalkerju ? In kako lahko popravi Falcona, če ga še Han Solo ne more ? Tu so malo pretiravali po moje…

    Všeč mi je

  8. Jaz sem samo ves čas orgazmiral in se niti nisem poglabljal glede teh vprašanj 🙂
    Je bil pa en flashback oz. nočna mora z Rey, kjer so nakazali, da so jo očitno nekaj jebali s silo, ko je bila majhna.
    Tako sem vsaj razumel. Ren pa je razcepljen med dobro in slabo stranjo, zato še ni tako močen po moje.

    Obi je tudi legenda, ja. Itak!

    Všeč mi je

  9. Sam nikoli nisi ocenil originalnih delov samo preddele 1,2,3..ali pač?Jaz sem film gledal danes in mi je zelo dober po kvaliteti primerljiv z tretjim in šestim delom,če ne malenkost boljši od obeh.Luke izgleda bolje kot sem si predstavljal čeprav je malce siv in z brado.

    Všeč mi je

  10. Odkar pišem blog, tega in onega, še nisem ponovno gledal te sage, zato ocen ni objavljenih nikjer. Imam v arhivu nove tri, starih treh žal ne. Morda je čas, da pogledam še enkrat vse in našopam recenzije 🙂

    Všeč mi je

  11. To sem tudi jaz bral o identiteti Snokea,vendar se bojim da se motijo prav tako kot za Kyla Rena da je v resnici Darth Revan,po mnenju mnogih najbolj žešči sith in glavni junak igre Kotor kjer ponovno prestopi na svetlo stran,vendar se vse dogaja v stari republiki 4000 let pred original filmi.

    Všeč mi je

  12. In gladko prek milijarde v 9 dneh.. Noro res! 😀 Pomoje bo kmalu ogroženo tudi drugo mesto Titanica če bo se vzpenjal tako hitro! 🙂

    Všeč mi je

  13. in skočil na tretje mesto …prehitel Jurski Svet za katerega sem upal da ostane tretji 😦
    Trenutno pri 1,751mio dolarjev dobička—dobrih 400mio do Titanica, ki lahko celo izgubi drugo mesto..Avatar je pa vendarle predaleč.

    Všeč mi je

  14. S čistim zaslužkom je že prehitel Jurassic World in vse bliže Titanicu.Upam da se bojo potrudi pri osmem delu in spin offu, glede na odličen zaslužek.

    Všeč mi je

  15. In očitno se je zaslužek začno stabilizirati…pri 1,985 milijardah….če izvzamemo da je Titanic zasluzil dodatni 340 mio dollarjev ob 3D realizaciji leta 2012 (obletnica nesreče), je Star Wars drugi zaslužkar v vsej filmski industriji za Avatarjem ki mu je to uspelo naenkrat (brez dodatnih realizacij)…

    Všeč mi je

  16. In Star Wars 7 vendarle prek 2 milijardddd, kot tretji film v zgodovini!!! (po Avatarju in Titanicu); V 53 dneh! In drugi, ki mu je to uspelo z enim “obiskom” v kinu. Titanic je rabil dva (1997, 2012)

    Všeč mi je

Komentiraj